Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Bakić polgármester: A 2021. évi költségvetés megvalósulása, a következő évek városi költségvetésének tervezési módja

2022.06.02.

Szabadka Város Képviselő-testületének a Városháza dísztermében ma megtartott 23. ülésén 64 napirendi pont szerepelt és került elfogadásra, elsőként a Szabadka város 2021. évi egységes zárszámadásáról szóló rendelet, amit a tanácsnokok 52 mellette és 1 ellene szavazattal hoztak meg. Stevan Bakić, Szabadka polgármestere a döntés után a médiának nyilatkozva kiemelte, hogy a 2021-es városi költségvetés körültekintő és reális megközelítése helyesnek bizonyult, és – mint mondta – lehetővé tette a 2020-ban keletkezett összes nehézség leküzdését, valamint, hogy felelősségteljes és zökkenőmentes volt a 2021 folyamán átvállalt kötelezettségek rendezésére irányuló politika.

15176_1.jpg

„A koronavírus-járvány mellett, a gazdasági válság és az energiaválság, az energia- és építőanyag piaci drágulása miatt is körültekintően terveztük meg a városi költségvetést. A 2021-ben tapasztalt nehézségek ellenére számos helyrenden, különböző területeken történelmi eredményeket sikerült felmutatnunk, és így kell terveznünk a következő évek költségvetését is.” – mondta Bakić polgármester.

Hozzátette, hogy az óvatosság és a realitás mellett a jól megtervezett költségvetés legjobb mutatója a tervezett költségvetési bevétel megvalósulási százaléka a tervezett kerethez képest.

Szabadka város költségvetésében 2021-ben 7,43 milliárd dinár állt rendelkezésre, ami a 2021-re tervezett keret 98,32%-a, és 9,95%-kal haladja meg a 2020-ban rendelkezésre álló keretösszeget. A folyó költségvetési bevételek 6,66 milliárd dinár értékben valósultak meg, ami az éves terv 96,86%-os megvalósulását jelenti. A folyó bevételek szerkezetében a legjelentősebbek a jövedelemadóból származó bevételek, amelyek 41,53%-kal részesednek az összes költségvetési bevételből, ami a 2020. évhez képest 26,01%-os növekedést tesz ki. Ez azt mutatja, hogy a szabadkai gazdasági szereplők túljutottak a járvány okozta gazdasági válságon, és sikerült megőrizniük foglalkoztatott polgártársaink munkahelyeit” – mondta a polgármester.

15176_2.jpg

Kiemelte, hogy a 2021-es költségvetés történelmi eredményeit tekintve büszke arra is, hogy a folyó kötelezettségek finanszírozása mellett az előző időszakból áthozott kötelezettségek rendezése is sikerült.

„Jó példa erre a megszerzett katonai ingatlanra vonatkozó szerződések teljesítése: tíz részlet a Kosta Nađ laktanyára és 22 részlet a Hadseregotthon épületére. A megvásárolt katonai ingatlanokért a városi költségvetés 210 millió dinár összegű tartozása teljes egészében kiegyenlítésre került, és a Köztársasági Vagyonigazgatóság írásbeli visszaigazolásának kézhezvételével a város teljes egészében, tehermentesen rendelkezik ezek felett az ingatlanok felett. Ezúton is szeretném megköszönni a Honvédelmi Minisztérium türelmét és megértését, amelyet Szabadka város iránt tanúsított a megszerzett ingatlanokkal kapcsolatos kötelezettségek rendezése során. Ennek az adósságnak a törlesztése tovább erősítette városunk azon pozícióját, hogy elgondolkodjon, milyen irányban keressük a megoldást ezekre a létesítményekre, illetve az érdeklődő potenciális befektetőkkel folytatott tárgyalások során” – hangsúlyozta Bakić polgármester.

Kijelentette, hogy az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank által nyújtott hitel esedékes részletei is rendezve vannak és a közvállalatok és közművállalatok anyagi támogatást és ösztönözést kaptak beruházási projektjeikhez.

„A városi képviselő-testület tagjaihoz intézett felszólalásomban köszönetet mondtam mindenkinek, az önkormányzatnak, a végrehajtó hatalomnak és a szabadkai polgároknak, valamint az ellenzéknek is, amely a mai ülésen korrekt nyilatkozatokkal maga is megerősítette eredményeinket. A fő cél mind a jelenlegi, mind a jövőbeli hatalom számára a város pénzügyei és költségvetése stabilitásának folyamatossága kell, hogy legyen. Jövőképem, hogy e város számláján naponta 200-300 millió dinár legyen, ami növeli tekintélyét, és megmutatja azt az erőt, amivel egy olyan városnak mint Szabadkának rendelkeznie kell” – zárta gondolatait Stevan Bakić polgármester.

15176_3.jpg

A képviselő-testület mai ülésén döntött a 12 városi alapítású közvállalat és két korlátolt felelősségű társaság 2022-2026. időszakra vonatkozó középtávú üzleti stratégiájának és fejlesztési tervének, valamint a 2022-2031. időszakra vonatkozó hosszú távú üzleti stratégiájának és fejlesztési tervének jóváhagyásáról.

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>