Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Szabadka Város Képviselő-testülete 23. ülésésnek bejelentése

2022.06.01.

Holnap tartja 23. rendes ülését a városi képviselő-testület, melynek napirendjén 64 pont szerepel. „Első alkalommal kerül megvitatásra és meghozatalra az összes közvállalat középtávú és hosszú távú üzletistratégiai és fejlesztési tervének jóváhagyásáról szóló határozat. E stratégiai dokumentumok a törvénynek megfelelően kerülnek elfogadásra. Nagyon fontos, hogy a holnapi ülést követő polgárok hallhassanak a tervekről. A jelenlegi politikai és gazdasági körülmények között természetesen nagyon nehéz tervezni, gondolok itt az ukrajnai háborúra és mindenre, ami annak a következménye, de törvényi kötelezettségünknek eleget teszünk” – mondta dr. Pásztor Bálint, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke a 2022. június 2-ára, csütörtök, 9.00 órai kezdettel összehívott 23. képviselő-testületi ülés kapcsán tartott mai sajtótájékoztatóján a Városháza Médiaközpontjában.

15173_1.jpg

A stratégiai dokumentumokról szólva elmondta, hogy a középtávú tervek a 2022-2026-os időszakra készülnek, a hosszú távú tervek pedig a 2022-2031 közötti időszakra mind a 14 önkormányzati alapítású közvállalat, közművállalat és kft. esetében.

"Meg fogjuk tárgyalni a zárszámadást is, és most is, mint mindig hangsúlyozom, hogy ezek a lenyűgöző számok nem az én és nem is a képviselő-testület érdeme, hanem a Városi Közigazgatásé. A tavalyi költségvetés a bevételi oldalon 98 %-ban, a kiadási oldalon 91%-ban teljesült. Ez azt jelenti, hogy a költségvetés jól meg volt tervezve és maradéktalanul megvalósult” – emelte ki dr. Pásztor Bálint.

Elmondta, hogy a 23. ülés napirendjét képezi a Majsai hídtól nyugatra terjedő területrész részletes szabályozási tervének megtárgyalása és elfogadása is.

„Ez különféle okok miatt fontos, de a polgárok számára talán az a legfontosabb, hogy ezzel megoldódik a város egyik legnagyobb közlekedési problémája. Körforgalom épül a Majsai hídnál és a vasútfejlesztési projekt keretében újradefiniálásra kerül a teljes terület. Ezt azért említem, mert mindaz, amiről itt beszéltem, az önkormányzatnak egy dinárjába sem kerül, ugyanis ez a vasútfejlesztési projekt keretében valósul meg, és ez természetesen nem csak országos, hanem nemzetközi projekt is” – hangsúlyozta.

15173_2.jpg

Ezt követően arról tájékoztatott, hogy megkezdődik a Vasutas település, a Makkhetes és a Kisradanovác övezeteire vonatkozó VIII. általános szabályozási terv kidolgozása, valamint  Újzsednik település általános szabályozási tervének kidolgozása is.

„Az ügyrend módosítását illetően felvetődhet a kérdés, hogy miért most változtatunk rajta. Mindössze apró módosításokról van szó, a helyhatósági választásokról szóló törvénnyel és a nemek közötti egyenjogúságról szóló törvénnyel való összehangolásáról." – ismertette dr. Pásztor Bálint.

A közvélemény előtti félreértések elkerülése érdekében néhány személycsréről szólva elmondta, hogy Blaskó Árpád, a Kortárs Galéria igazgatója leköszönt tisztségéről.

„Nincs szó semmilyen kivételes eseményről, felmentését magánéleti okokra hivatkozva már fél évvel ezelőtt kérte a képviselő-testülettől, tehát nem elégedetlenség, nem konfliktus, vagy hasonló dolog van a háttérben, hanem személyes okok miatt nyújtotta be lemondását. Négy évig volt a Kortárs Galéria vezetője, ebből egy évig megbízott igazgatóként, három évig pedig igazgatói tisztségben. Június 25-ével lesz felmentve, ettől a dátumtól kezdve pedig Szalma Viktória lesz az intézmény megbízott igazgatója.” – tájékoztatott dr. Pásztor Bálint.

15173_3.jpg

A folytatásban elmondta, hogy a holnapi ülés napirendjén számos pont vonatkozik a szabadkai általános és középiskolák iskolaszékeinek kinevezésére.

„Volt szó a napirend bővítéséről is, ugyanis nem minden iskola szerepel rajta. Kilenc esetében a következő, júliusi ülésen lesznek kinevezve az iskolaszéki tagok, ennek oka pedig az, hogy az egyik nemzeti tanács véleménye nem érkezett meg időben, így a következő ülés napirendjén szerepel majd ezen oktatási intézmények iskolaszéki tagjainak kinevezése, mondta dr. Pásztor Bálint, majd hozzátette, hogy, ha lesz elegendő anyag, augusztusban is ülésezik a képviselő-testület.

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>