Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Dr. Pásztor Bálint, a városi képviselő-testület elnöke ünnepélyesen megnyitotta a Folk Music Fest népzenei fesztivált

2022.05.27.

Dr. Pásztor Bálint, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke, a palicsi Vigadó teraszán ünnepélyesen megnyitotta a május 27-28-án, a Vigadó teraszán megrendezésre kerülő Folk Music Fest népzenei fesztivált. Beszédében köszönetét fejezte ki a Juhászok Civil Szervezetnek, hogy immár nyolcadik alkalommal szervezi meg a fesztivált és elmondta, hogy ez az első program a tavaszi-nyári idény folyamán minden hétvégén Palicson tartandó hasonló és változatos rendezvények sorában.

15165_1.jpg

„Jövő hétvégén ugyanitt rendezik az országos ultramaraton versenyt, június második hétvégéjén pedig a magyar népzene és néptánc legnagyobb szemléjét, a Durindót és a Gyöngyösbokrétát. A Nyári koncertek a palicsi Zenepavilonban elnevezésű program megnyitásával tavaly visszaadtuk a Zenepavilonnak eredeti rendeltetését, amely már hagyománnyá vált, és idén július elejétől lesznek ilyen koncertek. A Palicsi Park Kft. nyilvános felhívást hirdetett, amely ma 15.00 órakor zárult, együttesek, zenekarok, előadóművészek számára koncert megtartására a Zenepavilonban, hogy a 110 évvel ezelőtti elképzelésnek megfelelő, eredeti célra használjuk a pavilont. Ezek a rendezvények mind hozzájárulnak Palics turisztikai potenciáljának gazdagításához” – hangsúlyozta dr. Pásztor Bálint.

A palicsi Vigadó, a Zenepavilon, a Víztorony, a Női Strand és a szabadkai Városháza idén 110 évesek, a tavalyi és az idei Folk Music Fest között eltelt idő alatt pedig elkészült a Víztorony és a Bagolyvár felújításának tervdokumentációja.

15165_2.jpg

„Megragadom az alkalmat, hogy köszönetet mondjak a Palics-Ludas Közvállalat és a Palicsi Park Kft. dolgozóinak, mert nekik hála ilyen szép és hangulatos ez a környezet. Mindenkit arra invitálok, csatlakozzon hozzánk a Vigadó nagyteraszán és élvezze a zenét és a művészetet ezen a szabadkai önkormányzat által is támogatott kétnapos rendezvényen.” – zárta szavait dr. Pásztor Bálint.

A jelenlevőket Juhász Gábor, a Juhászok Civil Szervezet elnöke is köszöntötte és jó szórakozást, kellemes időtöltést kívánt a gazdag és változatos programhoz.

A megnyitó után a Juhász Zenekar lépett fel magyarországi vendégekkel, majd a Tisza menti hagyományokat bemutató adai Czéczó együttes.

15165_3.jpg

Szombaton, május 28-án 16.00 órától kézműves kirakodóvásár és foglalkozások várják az odalátogatókat. 17.00 órától fiatal népzenei együttesek lépnek fel, elsőként a péterrévei Pengetős banda tamburazenekar, 18.00 órától a horgosi Kamrás, majd a szabadkai Duhaj vonószenekarok muzsikálnak. 19.00 órakor a magyarországi Pántlika zenekar, 20.00 órakor pedig a népszerű Ethnokor zenekar lép fel, melynek repertoárjában szerb, horvát, macedón, román és magyar népzene ihlette művek szerepelnek.

A rendezvény keretében a gyerekeknek zenés és táncos foglalkozásokat tart a Talentum Tehetséggondozó Művelődési Egyesület, ezt követi a kupuszinai hagyományőrző egyesület népszokásait bemutató fellépése.

15165_4.jpg

A Folk Music Fest Népzenei Fesztivált a szabadkai önkormányzat mellett a Magyar Nemzeti Kulturális Alap, a Palicsi Park Kft. is támogatja és a multikulturalizmus projekt keretében a Tartományi Nemzeti Közösségi Titkárság.

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>