Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Stevan Bakić polgármester: Szabadka fontos tényező volt a védelmi rendszerben

2022.05.26.

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere ma a városháza dísztermében köszöntötte a Honvédelmi Minisztérium Újvidéki Regionális Központjának vezetőjét, Miodrag Nadlački ezredest és a regionális központ igazgatóságának munkatársait, valamint a Honvédelmi Minisztérium tartományi központjainak vezetőit és a Honvédelmi Minisztérium szabadkai központjának tagjait élükön Siniša Rangelov alezredessel, akik meglátogatták a város nevezetességeit, köztük a Városházát.

15162_1.jpg

„Szabadka még 1918. november 13-a, a szerb hadsereg bevonulása óta elkötelezett hazája fegyveres erői mellett, és büszke mindazokra a szabadkai polgárokra, akik a katonai hivatást választották. Közülük sokan részt vettek a város és hazánk felszabadításáért vívott harcban, többségük a 8. Vajdasági Rohambrigád és az 51. Vajdasági Hadosztály keretein belül.” – mondta Bakić polgármester.

Felhívta a figyelmet arra, hogy Szabadka mindig fontos tényező volt védelmi rendszerünkben: mind a Jugoszláv Néphadseregben, mind a Jugoszláv Hadseregben, és a szabadkaiak hősiesen hozzájárultak az ország védelméhez a NATO-agresszió idején és a kivették részüket a nagyszámú menekült ellátásában is a 90-es évek során.

„A katonaság mindig is szavatolta a békét és biztonságot önkormányzatunkban, és mindig elsőként segített minden vészhelyzetben, úgy mint számos egyéb, a város és a polgárok számára fontos helyzetekben. Sajnos a korszerű védelmi stratégiáknak megfelelően Szabadkán már nincsenek katonai alakulatok, sem aktív laktanyák, de a Honvédelmi Minisztériummal folytatott kiváló együttműködés továbbra is minden értelemben javult” – mondta Bakić polgármester.

15162_2.jpg

Hozzátette, hogy Szabadka város rendszeresen teljesíti a szabadkai honvédelmi központ irányában fennálló kötelezettségeit a honvédelmi törvénynek megfelelően, és büszke arra, hogy az önkormányzat teljes egészében kifizette azt a 214 millió dináros adósságot, amivel a Honvédelmi Minisztériumnak tartozott a megvásárolt ingatlanokért.

„A szabadkai katonai létesítmények ma már teljes egészében az önkormányzat tulajdonában vannak, és reményeink szerint hamarosan hozzájárulnak majd környezetünk fejlesztéséhez, ahogy egykor hozzájárultak annak biztonságához. Kellemes itt-tartózkodást kívánok és sikeres munkát Honvédségünk és védelmi rendszerünk további megerősítésén“ – emelte ki Stevan Bakić polgármester.

A z újvidéki védelmi minisztérium regionális központjának főnöke, Miodrag Nadlački ezredes megköszönte Bakić polgármester úrnak a szívélyes fogadtatást.

15162_3.jpg

„Úgy döntöttünk, hogy ma Szabadkára látogatunk, mert ebben a városban a Szerb Hadseregnek nincsenek egységei. Egyenruhában sétálunk végig a Honvédelmi Minisztérium Szabadkai Központjától a Városházáig, mert szerettük volna, hogy a szabadkaiak lássanak bennünket és mi is lássuk a szabadkai polgárokat. Annál is inkább, mivel a polgárok, az önkormányzat és a honvédség egy olyan egységet alkotnak, melynek közös feladata, hogy felkészüljön a védekezésre, és hogy megvédje és erősítse Szerbiát, annak minden elemében“ – mondta Nadlački.

15162_4.jpg

Az alkalmi beszédek után Miodrag Nadlački ezredes átadta Stevan Bakić polgármesternek Katarina Tomašević, a honvédelmi miniszter emberi erőforrásokért felelős helyettesének köszönőlevelét a sikeres együttműködésért és az Újvidéki Honvédelmi Központ funkcionális képességeinek erősítéséhez való hozzájárulásért.

15162_5.jpg

A Városháza dísztermében megtartott fogadáson jelen voltak Vesna Bosančić és Marko Marić polgármesteri tanácsosok is.

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>