Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Dr. Pásztor Bálint, a városi képviselő-testület elnöke beszédet mondott az EPMSZ Szabadegyetem Akadémiai Napjainak megnyitóján

2022.05.23.

Dr. Pásztor Bálint, köztársasági parlamenti képviselő, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke az Európai Protestáns Magyar Szabadegyetem rendezvényének helyszínt adó város nevében köszöntötte a konferencia résztvevőit. Kiemelte mekkora megtiszteltetés városunk számára, hogy éppen abban az évben kerül sor egy ilyen jelentős konferencia megtartására, amikor Szabadka ikonikus épülete, a Városháza 110. éves, Európa egyik legszebb zsinagógája pedig 120. éves.

 15157_1.jpg

„Számunkra ez nagyon fontos üzenet, hiszen az örökségvédelem eltökélt szándékunk. Épített kultúránk, itt élő elődeink hagyatéka e város szeretetének és tiszteletének, felvirágoztatási szándékának ékes bizonyítéka. Büszkeség és kötelesség számunkra annak megóvása. Nagyon örülünk, hogy a soknemzetiségű Szabadka, ahol négy nyelv is hivatalos használatban van, ökumenikus értelmiségiek találkozóhelye az elkövetkező néhány napban, mert olyan helyszín ez, ahol keresztények – ortodox vallásúak, katolikusok, protestánsok – zsidó vallásúak és iszlám hitűek élnek együtt hosszú idők óta.” – mondta dr. Pásztor Bálint konferencia megnyitó köszöntőjében.

15157_5.jpg

A Küzdelmes sorsközösség címmel megszervezett konferenciát 2022. május 23. és 28. között tartják Szabadkán, melynek témája Vajdaság sokszínűsége, a sorsközösség története, jelene és jövője. Szakértők, politikusok beszélnek és beszélgetnek az etnikai együttélés kérdéseiről, a nemzeti, a vallási, a kulturális és nyelvi különbségek hatásairól és kölcsönhatásairól. 

 15157_3.jpg

Az ötnapos rendezvényen magyarországi, szerbiai, szlovákiai, romániai, ukrajnai  és nyugat-európai egyházi személyek, felsőoktatási intézményvezetők, egyetemi oktatók, politikusok, közéleti személyiségek, szakértők vesznek részt.

 15157_4.jpg

Az EPMSZ civil szervezet, amelyet Nyugat-Európában élő protestáns, egyben ökumenikus gondolkodású magyar értelmiségiek 1969-ben vallásos, tudományos és kulturális célok megvalósítására alapítottak az egyetemes emberi és a magyarságot érintő kérdések nyitott, toleráns tanulmányozása, a protestantizmus spirituális értékeinek és az ökumenikus gondolat fejlesztésének érdekében.

                                                             a Képviselő-testületi Ügyek Szolgálata

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

Ноћ Музеја