Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Szabadkán rendezték meg Szerbia 91. szenior görög-római birkózóbajnokságot

2022.05.21.

A sétaerdei Sportcsarnokban rendezték meg ma este a 91. szerbiai szeniorbajnokságot görög-római birkózásban. A csapathelyezésben a szabadkai Spartak volt a legeredményesebb (128 ponttal), a második a nagybecskereki Proleter (121 ponttal), a harmadik a belgrádi Radnički (99 ponttal). A döntőt Stevan Bakić, Szabadka polgármestere nyitotta meg ünnepélyesen, aki ebből az alkalomból elmondta, hogy Szabadka város ismét megmutatja, hogy kiváló feltételeket biztosít a birkózáshoz, és van kapacitása nagy versenyek lebonyolítására.

15155_1.jpg

Nemrég adtunk otthont a Refik Memišević – Brale nemzetközi emléktornának. Azon a hagyományos, szintén magas szinten megszervezett tornán is minden a legnagyobb rendben zajlott. Ezen a görög-római stílusú birkózó egyéni szenior országos bajnokságon egyébként 21 csapat 137 versenyzője vesz részt, ami rekordnak számít, és még inkább nyomatékosítja e bajnokság jelentőségét.” – mutatott rá Stevan Bakić polgármester.

A döntő küzdelmeinek minden résztvevőjének jó eredményeket kívánt, főleg a szabadkai Spartak versenyzőinek.

15155_2.jpg

„A Spartak birkózói már két bronzérmet nyertek ezen a bajnokságon, és tíz döntőben a Spartak öt birkózója is mérkőzik. Ez természetesen hozzájárul a városunkban kiemelt helyet foglaló birkózás még szélesebb körű népszerűsítéséhez, mind a versenyzők tömegét, mind az elért eredményeket tekintve. Minden döntősnek jó eredményt és tisztességes küzdelmet kívánok, a kedves vendégeinknek pedig, hogy a legszebb emlékeket vigyék magukkal gyönyörű Szabadkánkról” – mondta Stevan Bakić polgármester.

A Sportcsarnokban jelenlévőkhöz Željko Trajković, a Szerbiai Birkózó Szövetség elnöke is beszédet intézett, aki örömét fejezte ki, hogy – mint mondta – egy jól szervezett állami bajnokságon vehet részt.

15155_3.jpg

„Remélem, hogy ez a görög-római stílusú szerbiai birkózóbajnokság nyitánya lesz a szeptemberben, Belgrádban megrendezésre kerülő világbajnokság nagyszerű lebonyolításának. A döntő résztvevői között nagy számban vannak fiatal versenyzők, ami azt mutatja, hogy térségünkben a birkózás jövője miatt nem kell aggódni. Bajnokaink nagyszerű eredményei a munkába való bekapcsolódásra ösztönözték a klubokat és a fiatalabb generációkat is, és ez már ezen az országos bajnokságon is érzékelhető. Köszönet a szervezőknek, akik törekedtek arra, hogy ez legyen az elmúlt évek talán legjobban szervezett bajnoksága, a döntősöknek pedig sok motivációt, szerencsét és sikert kívánok az előttük álló küzdelmekhez” – mondta Trajković.

15155_6.jpg

A 91. szerbiai görög-római birkózó szenior bajnokságon a polgármester adta át az érmeket a 67 kg-os kategória legjobb birkózóinak, a Spartak Birkózóklub elnökének, Damir Šabićnak pedig a megszerzett pontok számát tekintve legjobb csapatnak járó serleget és kihúzta annak a tíz csapatnak a rajtszámát, amelyek 2022. szeptember végétől december elejéig a szerb szuperligában szerepelnek.

15155_5.jpg

A döntő megnyitóján a szabadkai Mironosice kórus elénekelte a szerb himnuszt. A 91. görög-római stílusú szenior birkózó országos verseny technikai szervezője a Spartak Birkózóklub volt.

15155_4.jpg

Kategóriák szerint Szerbia szenior bajnokai 2022-ben: Losonc Szabolcs 55 kg (Potisije, Magyarkanizsa), Gazdag Krisztián 60 kg (Potisje, Magyarkanizsa), Perica Dimitrijević 63 kg (Spartak, Szabadka), Nagy Szebasztián 67 kg (Spartak, Szabadka) , Aleksa Erski 72 kg (Partizan, Belgrád), Arslan Ali 77 kg (Spartak, Szabadka), Branko Kovačević 82 kg (Radnički, Belgrád), Uroš Kristin 87 kg (Spartak, Szabadka), Almási Bence 97 kg (Zenta, Zenta ), Nemanja Pavlović 130 kg (Újvidék, Újvidék).

 15155_7.jpg

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

Ноћ Музеја