Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Bakić polgármester jelen volt a Vöröskereszt szabadkai szervezete közgyűlésének tisztújító ülésén

2022.05.12.

Szabadka polgármestere, Stevan Bakić ma jelen volt a Vöröskereszt szabadkai szervezete közgyűlésének tisztújító ülésén, amelyen a 2022-2026-os megbízatási időre választottak tisztségviselőket.  Bakić polgármester beszédében kitért arra, milyen nagy megtiszteltetés volt számára, hogy tavaly részt vehetett azon a közgyűlésen, amelyen e nemes célú szervezet fennállásának 135. évfordulóját ünnepelte. Az egybegyűltekhez szólva a polgármester elmondta, hogy ez a mai összejövetel, amelyre a Vöröskereszt hete alkalmából került sor, egyben alkalom arra is, hogy visszatekintsünk az előző közgyűlés óta eltelt időszakra, és elismerésben részesítsük mindazokat az önkénteseket és a Vöröskereszt szakembereit, akik jelentősen hozzájárultak a tömeges immunizáció lebonyolításához városunkban.

15142_1.jpg

„Mint ahogyan a 2020-as rendkívüli állapot idején kulcsszerepet játszottak a polgárokkal való kommunikációban és a segélynyújtásban, az önök önkéntesei fontos munkát végeztek játszottak az oltóközpontokban is, ahol több mint 70.000 beszélgetést folytattak le, és értékes segítséget nyújtottak az Egészségház orvosainak és egészségügyi személyzetének“ -fejtette ki Bakić polgármester.

Felhívta a figyelmet arra, hogy Szabadka város a tavalyi megszorító és maximálisan csökkentett költségvetésében először különített el pénzeszközöket a Vöröskereszt közmegbízatásainak finanszírozására, a népkonyha és a hajléktalanszálló rendszeres finanszírozása mellett pedig több mint 3,3 millió dinárt biztosított az önkéntes véradásra és a baleseti bevetésekre.

15142_2.jpg

„Akkor megígértem, hogy folytatjuk a támogatást, és az idén is annyi pénz került kiosztásra, mint az előző évben. Ez biztosítja városunkban, hogy a Vöröskereszt stabilan és folyamatosan el tudja látni és fejleszteni a jogkörébe tartozó feladatokat. Ennek jelentőségét mutatja, hogy a terepen folytatott önkéntes véradási akciók keretében 2020-ban 650 egységnyi értékes vér gyűlt össze, míg 2021-ben, amikor a város anyagi támogatást nyújtott a szervezetnek, már 875 egységnyi vért sikerült begyűjteni a Közkórházunk transzfuziológiai osztálya részére. Rendkívül büszkék vagyunk ezekre az eredményekre, és mindig igyekszünk módot találni a Vöröskereszt szabadkai szervezetének további támogatására és megsegítésére“ -hangsúlyozta ki Stevan Bakić polgármester.

Végezetül sikeres munkát kívánt a közgyűlésnek, és a lakosok és a saját nevében köszönetét fejezte ki a Vöröskereszt szabadkai szervezetének a nemes, humánus és áldozatos munkájáért.

15142_3.jpg

A Vöröskereszt Szabadkai Szervezetének közgyűlése tisztújító ülésén 11 napirendi pontot vitatott meg. A hetedik pont keretében a 2022 – 2026. megbízatási időszakra megválasztották a Vöröskereszt Szabadkai Szervezetének igazgató- és felügyelőbizottságát, elnökét és alelnökét, és jelölteket állítottak a Szerbiai Vöröskereszt és a Vajdasági Vöröskereszt közgyűlésébe.

A Vöröskereszt Szabadkai Szervezete közgyűlésének tisztújító ülése után megtartották az igazgatóbizottság alakuló ülését is, amelyen a szabadkai szervezet titkárává ismét az eddigi titkárt, dr. Siniša Trajkovićot választották meg.

15142_4.jpg

A Vöröskereszt Szabadkai Szervezete közgyűlésének tisztújító ülésén jelen voltak Ilija Đukanović és Srđan Samardžić, a Szabadkai Városi Tanács tagjai is.

 

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

Ноћ Музеја