Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Bakić polgármester a Projekthét iskolai rendezvény megnyitóján

2022.05.10.

Az Ivan Sarić Műszaki Iskolában ma megnyitották a Projekthét elnevezésű hagyományos rendezvényt, melynek célja felébreszteni a szabadkai általános és középiskolás diákokban a kreativitást és az újító szellemet. A Projekthét megnyitóján, melynek mottója: az „Ötlet, megvalósítás és prezentálás“ jelen voltak Milan Kovačević, a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság titkárhelyettese és Stevan Bakić, Szabadka polgármestere.

15135_1.jpg

Ebből az alkalomból Bakić polgármester felhívta a figyelmet arra, hogy ez a rendezvény immár 15 éve gyűjti össze Szabadka legkreatívabb fiataljait, és tanúbizonyságot tett arról, hogy az Ivan Sarić Műszaki Iskola, mint házigazda, és a többi résztvevő oktatási intézmény már régóta tisztában van a kreativitás és az innováció fontosságával.

15135_2.jpg

„Amint azt nagy tudósaink, feltalálóink és vállalkozóink példái mutatják: Szerbia legnagyobb potenciálját az itt élő emberek képezik. Ezért is fontos, hogy ilyen szervezetten és szisztematikusan támogassuk fiataljaink újításait, akiknek érezniük kell, mennyire fontosak számunkra, városunk és országunk számára. Talán az itt bemutatott projektek egy része fontos szabadalommá és számos probléma megoldásává válik. A Projekthét minden résztvevőjének sok sikert kívánok, és hogy büszkék lehessenek arra, amit ezen a rendezvényen kiállítanak“ – mondta Bakić polgármester.

Milan Kovačević, a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság titkárhelyettese köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik munkájukkal és igyekezetükkel hozzájárultak ahhoz, hogy az újító jellegű ötletek bemutatkozhassanak ezen a rendezvényen.

15135_3.jpg

„Az eddig megrendezett Projekthetek nagy száma bizonyítja ennek a rendezvénynek a színvonalát, és annak az ötletnek a létjogosultságát, amiért ma találkoztunk. Bízom benne, hogy a résztvevők bemutatott innovatív ötleteinek tapasztalatcseréje és benyomásainak összegzése után fel tudjuk majd mérni, hogy az idén történt-e előrelépés a tavalyi rendezvényhez képest“ – mondta többek között Milan Kovačević.

Željko Rajčić, az Ivan Sarić iskola igazgatója elmondta, hogy az iskola 2007. óta szervezi meg a Projekthét elnevezésű rendezvényt, amely egyedülálló iskolai rendezvény ezen a vidéken.

15135_4.jpg

„Idén öt kategóriában 70 projekt versenyez, amelyeket az oktatás, a kultúra és a gazdaság terén tevékenykedő neves szakemberekből álló 15 tagú bizottság értékel. 150 résztvevő versenyez a saját kategóriáiban: alkalmazott automatizálás és robotika; eszközök, termékek, összeállítások, modellek és kísérletek; Informatika; tevékenységek, események és társadalmi szerepvállalás, beleértve az ötödik kategóriát, amelybe az általános iskolai tanulói projektek tartoznak. Az ötlet eredetisége és összetettsége, a megvalósítás minősége és a hallgatók meggyőző képessége a bizottsággal folytatott kommunikációban olyan általános kritériumok, amelyek alapján értékelik a projekteket, melyek közül a legjobbak között is a legjobbak kerülnek ki“ – mondta Rajčić.

15135_5.jpg

Az Ivan Sarić Műszaki Iskola aulájában láthatók a rendezvényen részt vevő hat szabadkai középiskola és ugyanennyi általános iskola diákjainak projektjei, amelyeket ma 10:00 és 15:00 óra között tekinthet meg minden érdeklődő. A díjátadó holnap 12 órakor lesz

A Projekthét megszervezésében az Ivan Sarić Műszaki Iskola mellett a Szabadkai Üzleti Inkubátor is részt vesz.

15135_6.jpg

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIANKETA KORISNIKA TAKSI PREVOZA

Média Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop