Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Szabadka Város Önkormányzata egyetértési szándéknyilatkozatot írt alá az osztrák Feller Kft-vel

2022.05.10.

Szabadkán ma szándéknyilatkozat jött létre az önkormányzat és az osztrák Feller cég szabadkai leányvállalata között. A szándéknyilatkozatot a Városháza zöld termében írták alá, az önkormányzat nevében Stevan Bakić polgármester, a Feller Kft. nevében pedig az osztrák cég vezérigazgatója és tulajdonosa, Barbara Ascher, és a szabadkai leányvállalat igazgatója, Nebojša Milošević. Bakić polgármester örömét fejezte ki, hogy a szabadkai önkormányzat nevében egy ilyen tekintélyes osztrák vállalattal köthetett megállapodást, mint a tápkábeleket gyártó Feller-Neumayer Gmbh.

15134_1.jpg

„Szabadka a székhelye e nemzetközi nagyvállalat szerbiai leányvállalatának, melynek Ausztrián kívül vannak Magyarországon, Nagy-Britanniában, Amerikában és Hong Kongban is. Hálásak vagyunk a cég vezetőségének, valamint vezérigazgatójának és tulajdonosának, Barbara Aschernek is, amiért úgy döntöttek, hogy üzleti tevékenységüket Szerbiára is kiterjesztik, és annak színhelyül éppen a mi Szabadkánkat választották. Nagy nap ez a városunk és Szerbia számára, ugyanis egy olyan cégről van szó, melynek minőségét bizonyítja, hogy termékeit olyan vállalatok használják, mint a Bosh, a Hewlett Packard vagy a Cisco” - mondta Bakić polgármester.

Felhívta a figyelmet arra, hogy Aleksandar Vučić szerb elnök politikájának köszönhetően érkeznek a befektetők, és a Szabadkai Vámszabad Övezet, valamint a Kisbajmok Ipari Övezet tovább fejlődik.

„A béke és stabilitás, amiért Vučić elnök harcol, lehetővé teszi számunkra, hogy befektetéseket fogadjunk és magunk is beruházzunk, úgy Szabadkába, mint hazánkba, Szerbiába. Különleges nap a mai számunkra, mert az egyetértési szándéknyilatkozat kimondja, hogy a Feller cég akár ötmillió eurót is befektet saját gyártóüzemének felépítésébe vámszabad övezetünkben, és az első szakaszban mintegy száz dolgozót fog alkalmazni. Ebben a dokumentumban Szabadka városa készségét fejezte ki, hogy felgyorsítsa és megkönnyítse a beruházó számára az összes eljárást, és biztosítsa a szükséges infrastruktúrát azoknak a telkeknek a megközelítéséhez, melyeken a gyár épül majd” – emelte ki Stevan Bakić polgármester.

15134_2.jpg

Hozzátette: büszke csapatára, a Szabadkai Vámszabad Övezet vezetőségére és dolgozóira, valamint mindazokra, akik hozzájárultak e szándéknyilatkozat megkötéséhez, és ahhoz, hogy ez a beruházás megvalósuljon.

„Mi itt a Városházán, a városi szolgálatok és vállalatok mindent megteszünk annak érdekében, hogy minél hamarabb ismét összegyűljünk az új gyártóüzem megnyitásán. Sok szerencsét és sikert kívánok Barbara Aschernek, munkatársainak és a vállalatnál dolgozóknak az üzleti életben és a munkában” – mondta Bakić polgármester.

Ascher Barbara köszönetét fejezte ki Bakić polgármester úrnak a szívélyes fogadtatásért, amilyenben elmondása szerint még soha nem részesült, és azt mondta, hogy ez a kedves fogadtatás annak a jele, hogy a Feller céget szívesen látják Szabadkán.

15134_3.jpg

„Az Ausztriában működő gyárunkban sok alkalmazottunk van az önök országából, és ők már régóta azt mondják, hogy bővítsük kapacitásainkat egy szerbiai gyár megnyitásával. Azt is elmondták, hogy Szerbia egy nagyszerű ország, hogy itt jók az emberek, és a személyzet rendkívül profi. Megkerestük, hol nyitjuk meg a gyárat, és végül a belgrádi Osztrák Kereskedelmi Kamarával együttműködve úgy döntöttünk, Szerbia a megfelelő ország számunkra. Nebojša Milošević javaslatára Szabadkára jöttünk, és megbizonyosodtunk arról, hogy igaza volt. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy sikeresek legyünk és megfeleljünk az Ön elvárásainak. A társaság és a magam nevében ezúton is szeretném megköszönni polgármester úrnak a csodálatos és szívélyes fogadtatást” – mondta Barbara Ascher.

15134_4.jpg

A szándéknyilatkozat aláírásánál jelen voltak Zagorka Panić városi menedzser és a gazdasági ügyekkel és nemzetközi együttműködésekkel megbízott polgármesteri tanácsos, Srđan Samardžić, a városi tanács gazdasági ügyekkel megbízott  tagja és Saša Gravorac, a Szabadkai Vámszabad Terület igazgatója.

15134_5.jpg 

 

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

Ноћ Музеја