Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Események

Elkezdődött az Ortodox Hét

2022.04.11.

Ma este kezdetét vette Dušan Radić hagyatéka épületében az Ortodox Hét elnevezésű kulturális és lelkiségi rendezvény, amely tartalmát, résztvevőinek és előadóinak létszámát tekintve a Központ legnagyobb állandó rendezvénye, és melynek keretében hét program kerül megrendezésre április 11-től 17-éig. Az Ortodox Hét megnyitóján részt vett Srđan Samardžić, a Szabadkai Városi Tanács tagja, aki a szabadkai önkormányzat nevében, Stevan Bakić polgármester nevében és a saját nevében szólt a jelenlévőkhöz. Elmondta, hogy ez a rendezvény több mint három évtizede tart városunkban, és „a mi pravoszláv hitünk és Szent Száva szellemisége, mint annak szerb kifejeződése mindig is várt ránk ezen a címen."

15075_1.jpg

"Hogy megerősödjünk, megújuljunk és úgy lépjünk ki innen, hogy készen álljunk a nehézségekkel szembeni küzdelemre, a problémák megoldására. Ma városunk jobbá tételéért, fejlődéséért, Szabadka valamennyi lehetőségének megvalósításáért küzdünk. Az április hónap meghozza nekünk a húsvét örömét és a hitet, hogy sikerül megóvnunk országunkat, népünket és városunkat a nemzetközi viszonyokban tomboló viharoktól” – hangsúlyozta Srđan Samardžić.

Hozzátette, hogy Szabadka kommunális, infrastrukturális, közlekedési és gazdasági fejlődését követnie kell a kultúrát és a művészetet teremtő és ápoló képesség erősítésének is.

15075_2.jpg

„Ezért az önkormányzat továbbra is kiemelten elkötelezett marad a mi városi és nemzeti kulturális egyesületeink és intézményeink iránt, amelyek közül a Szent Száva Központ az egyik legfontosabb helyet foglalja el, és amely mindig számíthat az ilyen nemes és nagyon fontos programok támogatására.” – mondta Srđan Samardžić.

A rendezvény ünnepélyes megnyitóját Stevan J. Mićić ismert belgrádi és szerb építész és rajzmester „A hit keresése” című festménykiállítása fémjelezte, az Ortodox Hetet pedig Dušan atya protopresbiter nyitotta meg.

15075_3.jpg

Az Ortodox Hét szervezője a Szent Száva Szerb Kulturális Központ.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop