Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Események

31. alkalommal tartották meg Palicson a szüreti napokat

2021.09.11.

Ezen a hétvégén 31. alkalommal rendezték meg Palicson a szőlő és más gyümölcsök betakarításának hagyományos ünnepét, a szüreti napokat. A gyümölcs- és zöldségtermést, bort és pálinkát és kézműves termékeket bemutató nagy számú kiállító és a népes közönség ismét bebizonyította, hogy ez a szabadkaiak egyik legkedveltebb rendezvénye. A szüreti napokat Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke nyitotta meg kiemelvén, hogy e rendezvény több évtizedes hagyománya bizonyítja, mekkora energia rejlik az itt élő emberekben, és ez teszi gazdaggá és pozitívvá ezt az eseményt.

14551_1.jpg

- Bortermelésünk évről évre egyre jobb, bortermő vidékünk pedig egyre gazdagabb, minőségi és rendkívül széles kínálattal, ami felkelti az ideérkező vendégek érdeklődését. Ez pedig nagyon fontos, mert növeli az egész vidék vonzerejét” – mondta Pásztor István.

Hozzátette, hogy az elmúlt egy évben minden nehézség ellenére, melyekkel szembesülni kényszerültünk, Palics bebizonyította, hogy életerős, és az események sorát mg további tartalmakkal gazdagította.

14551_2.jpg

„Az éjszakázások számát illetően az idei év júliusában kilenc százalékkal magasabb volt a tavalyi év azonos időszakához képest. Ez bizonyítja ezt az életerőt. Az idén két nyilvános mosdó is nyílt, az elmúlt évtizedekben ugyanis egyetlen sem volt. Megoldottuk a homokstrand körüli gondot is, a kalandparkot áthelyeztük az állatkert területére, amivel úgy gondolom, sikerült megfelelő helyet találtunk akár a környezet, akár a biztonság tekintetében. Jelenleg is munkálkodunk azon, hogy pénzt biztosítsunk az aquapark megépítéséhez, és van egy komoly beruházó, aki egy nagy szállodát építene a Prezident hotel és a Férfi strand között. Biztos vagyok benne, hogy jövőre számos szegedi vendéget fogadhatunk, akik a megújult sinbusszal érkeznek majd, ugyanis addigra megépül a Szabadkát Szegeddel összekötő vasúti pálya is“ – emelte ki Pásztor István.

Az Arena Zabatkiensis borlovagrend immár 19. alaklommal részese a Palicsi Szüreti Napoknak. Idén az év borászává Nikola Skenderović mérgesi termelőt választották, míg a szüret szépe Adrijana Brkljač lett.

14551_3.jpg

A gyümölcs- és zöldségkiállítást a látogatók a Vigadó teraszán tekinthetik meg, a kiállított termények pedig a kétnapos rendezvény befejeztével a Kolevka Gyermekotthon részére lesznek adományozva.

AZ idei pálinkaversenyre 83 nevezés érkezett, melyek közül Fekete Ibolya vilmoskörte pálinkája bizonyult a legjobban, és kihirdették az idei szüreti napok legtöbb aranyérmet nyert abszolút győztesét is, a palicsi Racsmány Imre személyében.

14551_4.jpg

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop