Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Események

Megemlékezés a szaloniki front áttörésének évfordulójáról

2020.09.15.

Az 1912-1918 háború önkénteseinek leszármazottjai I. Péter Király Egyesület bajmoki tagozatának szervezésében, Bajmokon az Első Világháború önkénteseinek felállított emlékmű megkoszorúzásával emlékeztek meg a szaloniki front áttörésének évfordulójáról. Egyperces néma csenddel rótták le tiszteletüket az elesett hősöknek,majd a himnusz felcsendülését követően Stevan Bakić, Szabadka város  polgármestere és a saját nevében Srđan Samardžić, a Városi Tanács gazdasági ügyekkel megbízott tagja az egybegyűlteket intézett felszólalásában a következőket mondta:

13674_1.jpg

Megemlékezvén elődeink hőstetteiről,akik súlyos áldozatok árán vívták ki a szabadságot, kiemelte, hogy ma ünnepeljük  a Szerb Köztársaság és a Boszniai Szerb Köztársaság ünnepét, a „Szerb egység,szabadság és nemzeti zászló ünnepét”.

Tiszteletben tartva elődeink hőstetteit, ezen értékek felismerésével, kiköveztük az utat a jövő nemzedéke számára. Ez a járható út, amelyet ma is követünk. A szabadság, igazság, igazságosság, tisztelet, a hazaszeretet, de mindenekelőtt a felebaráti szeretet útja ez. Ünnepeljük a  nemzeti zászlót, a szabadság és egység jelképét. A szabadságot ma munkával, joggal, diplomáciával, gazdasággal és szellemiséggel védjük – hangsúlyozta Srđan Samardžić.

Drago Lukić, az 1912-1918 háborús önkéntesek leszármazottjai Egyesület elnöke elmondta, hogy az emlékművet 1993-ban emeltették, hogy az idén 27. alakalommal gyűltek össze ezen a helyen , hogy kegyeletüket róják le dicső elődöknek. Sajnálatát fejezte ki, hogy a járványügyi helyzet miatt a szaloniki front áttörése alkalmából megtartott megemlékezés évfordulóján nem voltak vendégek a környező településekről.  

 

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop