Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Események

Átadták a Dr. Bodrogvári Ferenc-díjat

2020.06.22.
A 2019. évben felmutatott kiemelkedő munkásságért és figyelemre méltó eredményekért a Dr. Bodrogvári Ferenc-díjat átadták Rózsa Zsombornak, a szellemi képességek újítójának. Az elismeréssel járó oklevelet és plakettet – amelyet Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke hagyományosan június 22-én, dr. Bodrogvári Ferenc születésnapján nyújtja át – a díjazottnak ma este a Városháza Dísztermében adta át Bunford Tivadar, a Városi Képviselő-testület elnöke.
 
13499_1.jpg

Bunford Tivadar emlékeztetett rá, hogy az elismerés ünnepélyes átadása városunk hagyományává vált, az a személyiség, akiről a díjat elnevezték kiemelkedő filozófus, tanár, író és alkotó volt, aki munkásságával jelentős mértékben hozzájárult a kultúra és a művészetek felemelkedéséhez mind Szabadka, mind pedig Jugoszlávia értelmiségi társadalmának kialakulásához,majd hozzátette, hogy Rózsa Zsombor sokakat tanított meg sakkozni, s tett lehetővé a számukra olyan tudást, előrehaladást és fejlődést, amely a különböző sakkversenyek megnyeréséhez szükséges.

- A sakk az egyik legősibb játék, amely idővel mindinkább kiemelkedett és olyan játékká vált, amely hozzájárul a szellemi képességek fejlődéséhez. A sakknak épp ezt az oldalát ismerte fel a rangos elismerésünk idei díjazottja, aki elsőként szervezett olyan sakkal kapcsolatos tevékenységet, amely beépült a Szerb Köztársaság oktatási rendszerébe – emelte ki Bunford.

Sok a hasonlóság a sakk és az élet között, a 64 mezőn folyó küzdelem és a mindennapi élet történései között, mondta Bunford, hozzátéve, hogy a sakknak vannak bizonyos sajátosságai, amelyek lehetővé teszik, hogy a játék ismerői a sakkban és a sakkon keresztül szerzett tudásukat és képességeiket az életben is alkalmazzák.

- Abban a modern és felgyorsult világban, amelyben élünk, nem könnyű békére és harmóniára lelni, az emberi lélek rejtett zugainak szentelni magunkat, amely az álmok és az eredmények megvalósítására törekszik. Köszönöm Rózsa Zsombornak a gyermekek intellektuális fejlődéséhez nyújtott hozzájárulását. Remélem, hogy munkájával arra ösztönöz majd másokat is, hogy járuljanak hozzá a társadalom és a fiatal korosztályok jólétéhez, s hogy ez az elismerés is arra ösztönzi majd, hogy elkötelezetten és önzetlenül fejlessze önmagát és tanulóit, jövőbeni fiatal tehetségeinket – hangsúlyozta Bunford Tivadar.

A Dr. Bodrogvári Ferenc-díjat azok a 40 évesnél fiatalabb kiemelkedő irodalmi, képzőművészeti, zenei, színház- és filmművészeti alkotók kaphatják, akik műveikkel és tetteikkel hozzájárultak a város művelődési életének fejlődéséhez, illetve itthon és külföldön kiemelkedő kulturális tevékenységet fejtettek ki az előző naptári évben.

13499_2.jpg

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop