Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Események

Megemlékezés a gerinc világnapjáról

2019.10.16.

Ma a város főterén a Korak Korrektív Gimnasztikai Akadémia gyakorlatokat tartalmazó nyilvános órát tartottak, amelyet a középiskolák, valamint a Dositej Obradović Iskolaközpont tanulói mutattak be a gerinc világnapja alkalmából, illetve az Idő egészség elnevezésű projekt megvalósításának a kezdete alkalmából, amelyre az eszközöket az Ifjúsági Iroda biztosította.  A tanulók jelképesen öt perccel 12 óra előtt mutatták be a gyakorlatokat, egyúttal felhívták a figyelmet a gyermekek körében mind gyakoribb gerincproblémák megelőzésének a fontosságára.

12994_1.jpg

A gerinc világnapjára szervezett rendezvényen jelen volt Nataša Aleksić, a Városi tanács oktatásért felelős tagja is. Ebből az alkalomból emlékeztetett a rendszeres testmozgás fontosságára, amely segít a gerinc egészségének a megőrzésében.

- A korszerű életmód, amelyhez hozzá tartozik a többórás ülés, leggyakrabban a számítógép előtt, számos gerincproblémát okozott sok embernek, nemre és életkorra való tekintet nélkül. A gyermekek gerincére különösen veszélyes a helytelen és hosszan tartó ülés a számítógép és a televízió előtt. A mai performance a legjobb módon emlékeztetett bennünket a rendszeres gyakorlás és a gerinc egészsége fenntartásának a fontosságára - emelte ki Nataša Aleksić.

Ljubomir Stankić, a Korak Akadémia képviselője hangsúlyozta, hogy a korrektív torna a gerincoszlop deformitásainak legjobb megelőző módszere, s kiemelte, hogy álláspontjuk szerint Szabadka kellene, hogy a korrektív torna központja legyen.

- Mind többet beszélünk a tanulók gerincproblémáiról, de még mindig nem fogtuk fel, hogy mennyire fontos a napi mindössze 15 perces testmozgás.  Az Akadémián igyekszünk a legkisebb gyermekkortól kialakítani az egészséges szokásokat – mondta Ljubomir Stankić.

A Korak Akadémiára mintegy 4.000-en járnak, háromtól 77 éves korig.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop