Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Jobb életfeltételeket teremteni a fogyatékkal élőknek

2019.04.15.

Zoran Đorđević, a szerb Kormány munka-, foglalkoztatás-, harcos- és szociális-ügyi minisztere, valamint Bogdan Laban, Szabadka polgármestere ma ellátogatott a vakok és gyengénlátók szabadkai egyesületébe. Đorđević miniszter ebből az alkalomból Veso Avramovnak, az Egyesület elnökének laptopot, 30 digitális könyvet és olvasó-berendezést adott át.

12559_1.jpg

Đorđević kiemelte, hogy a minisztérium tevékenyen járul hozzá a fogyatékkal élők helyzetének a javításához az egyesületekkel fennálló partneri viszonyok, pénzügyi és szakmai támogatás útján.

Szerinte a fogyatékkal élőkről gondoskodó intézmények bejárásának az a célja, hogy jobban megismerkedjenek ezeknek az embereknek a helyzetével, s hogy megtalálják a lehető legjobb megoldást helyzetük javítására.

Emlékeztetett rá, hogy az előző látogatása során a szabadkai egyesület tagjai elmondták, hogy mire lenne szükségük életkörülményeik javításához.

Könyvek, olvasóberendezések és laptop segítségével az egyesület tagjai tanulhatnak, szórakozhatnak és együtt tölthetik el idejüket. A minisztérium kész lehetőségeivel összhangban segíteni őket, s igyekszik az eddigiekhez hasonlóan támogatni a fogyatékkal élők minden egyesületét, mondta a miniszter.

Veso Avram mondott köszönetet a látogatásért, rámutatva, hogy milyen nagy jelentőségű a minisztérium támogatása a fogyatékkal élők életkörülményeinek a javítása érdekében.

Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia