Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Események

Megnyílt a hatodik Hagyományok téli fesztiválja

2018.12.08.

Palicson, a Kisvendéglőnél ma kezdődött, a hatodik Hagyományok téli fesztiválja. A kétnapos  fesztivál keretei között két rendezvényre kerül sor, a Helyi Termékek Kiállítására és a Nemzetközi Tepertősütő Fesztiválra. A rendezvényt Ótott Róbert, tartományi mezőgazdasági, víz- és erdőgazdálkodási titkárhelyettes nyitotta meg. Az ünnepélyes megnyitón jelen volt Horvát Tímea, Szabadka alpolgármestere, valamint Osztrogonác Simon, a Városi Tanács mezőgazdasággal megbízott tagja is.

12282_1.jpg

Horvát Tímea, a kiállítókhoz, a versenyzőkhöz,  a Fesztivál szervezőihez, valamint az egybegyűltekhez intézett beszédében reményét fejezte ki, hogy az esős időt hamarosan felváltja a szép idő és közösen élvezhetik e  téli varázslatot. Mindenkinek kellemes időtöltést , a versenyzőknek sikeres szereplést , a kiállítóknak pedig új ismeretségeket, hatékony tapasztalatcsrét kívánt, hogy minél sikeresebben népszerűsítsék és eladják termékeiket.

Ótott Róbert, a rendezvény megnyitóján többek között elmondta, hogy a Tartományi Mezőgazdasági, Víz- és Erdőgazdálkodási Titkárság agrárpolitikájában, az egységnyi területre jutó jobb termelési eredmények elérése érdekében a támogatás a mezőgazdasági termelés intenzív ágai, például a zöldségtermesztés, a gyümölcstermesztés, a szőlőtermesztés ösztönzésére irányul, ami szintén szerepel a pályázati vonalakban.

– Előnyt élveznek a kis területeken gazdálkodók, ezenkívül adott a lehetőség, hogy a termelők előszámlákkal pályázzanak, ugyanakkor a 40 életévnél fiatalabbak, valamint a nők pályázataink többségénél egészen 70 százalékos költségtérítésre számíthatnak.  A helyi termékek igenis fontosak számunkra, ezt igazolja a tény, hogy jelentős pénzeszközöket biztosítunk a költségvetésben a gyümölcs- és zöldségtermesztők részére a termékek tisztítását, mosását, válogatását és cimkézését végző új berendezések vásárlására. Úgyszintén, évek óta támogatjuk azon hagyományőrző rendezvényeket, amelyek célja a helyi termékek népszerűsítése- hangsulyozta Ótott Róbert. 

A Helyi Termékek Kiállításán bemutatták a  „Јuliska“ termékmárka új termékeit és  a régi mesterségek népszerűsítését ösztönző kézművestermékeket. Ez a Magyarország és Szerbia közötti IPA projekt keretében megvalósuló együttműködési projekt, a határon túli régióban a helyi agrártermékek és gazdálkodók támogatására szolgáló minőségbiztosítással rendelkező márka felépítése az Európai Unió által társfinanszírozott,  a Szabadkai Önkormányzat támogatásával valósul meg.

 A Hagyományok téli fesztiváljának szervezői a Ludaspuszta civil szervezet, valamint a szabadkai Noge hentesüzlet.

12282_2.jpg

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop