Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Események

Rekordszámú résztvevő a Kutatók Éjszakáján

2018.09.29.

A Kutatók Éjszakájára idén rekordszámú résztvevő volt kíváncsi. A rendezvény, amelynek jelmondata Kutass az éjszakában, hatalom a tudásban!, 180 résztvevőt gyűjtött egybe az általános és a középiskolákból, valamint a felsőoktatási intézményekből.

12164_1.jpg

Nataša Aleksić, a Városi Tanács oktatásért felelős tagja elégedetten állapította meg, hogy idén a rendezvénybe bekapcsolódtak a művelődési intézmények is.

- Kultúra létezett előttünk és létezni fog utánunk is. Rendkívül fontos, hogy a gyermekek megismerkedjenek hagyományainkkal, tapasztalatot cseréljenek, gyarapítsák tudásukat mind a tudomány, mind pedig a kultúra területeiről is, s hogy kifejlesszék pozitív viszonyulásukat e két terület iránt – emelte ki Nataša Aleksić.

Az Európai Kutatók Éjszakája először kötötte össze a tudományt és a kultúrát. Ez lehetővé tette, hogy a megjelentek megismerkedjenek a Városi Múzeum munkájával, amelynek kapui nyitva álltak a rendezvény ideje alatt, emellett pedig megtekinthettek néhány hagyományos népviseletet, amelyeket a Mladost IME tagjai mutattak be.

Dr. Zlatko Čović, a Kutatók Éjszakája szabadkai programjának koordinátora elmondta, hogy kezdetben a szervezők nem tudták, hogyan kapcsolják össze a kultúrát és a tudományt, majd pedig belátták, hogy ehhez interdiszciplináris hozzáállás szükséges.

- Úgy vélem, kitűnő munkát végeztünk, s hogy megfelelő módon mutattuk be közösségünknek azt, hogy a tudománnyal mindig foglalkozhatunk, ami ennek a rendezvények is a célja – hangsúlyozta dr. Čović.

Az Európai Kutatók Éjszakája szerbiai rendezvényeit a HORIZON 2020 program keretében finanszírozták. Ez az Európai Unió legnagyobb kutatási és innovációs programja, amelynek része a Marie Sklodowska-Curie alprogram.

A tudományos jellegű történéseket idén három projekt keretében a következő városokban valósították meg: Belgrád, Újvidék, Niš, Kragujevac, Ub, Užice, Svilajnac, Ćuprija, Jagodina, Smederevo, Ranovac, Čačak, Leskovac, Novi Pazar, Knjaževac, Despotovac, Kruševac, Trstenik, Negotin, Szabadka, Nagybecskerek, Inđija, Nagykikinda, Šabac, Óbecse és Zaječar. 

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop