Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Események

Megtartották az Izađi mi na teglu szabadkai versenyét

2018.09.15.

Az Izađi mi na teglu elnevezésű hagyományos rendezvény 5. ajvárkészítő versenyét, amelyet a város főterén rendeztek meg, a szabadkai Juniori csapat nyerte meg, elnyerve ezzel a fődíjat, egy Smederevac típusú tűzhelyet. A második helyen Mérges, a harmadik helyen pedig a Tvrd orah elnevezésű makkhetesi csapat végzett.

12108_1.jpg

Az Izađi mi na teglu versenyt ezúttal harmadegymást követő évben rendezték meg, idén a legjobb ajvárkészítő címre 13 csapat pályázott. A szervező minden csapat számára egy paprikasütésre alkalmas Smederevac tűzhelyet, valamint minden ajvárkészítéshez szükséges eszközt biztosított.

Ljiljana Vukotić, a projekt koordinátora ebből az alkalomból kijelentette, hogy az Izađi mi na teglu rendezvény 5. alkalommal kelt útra. Az idény során 30 szerbiai községet és várost keresnek fel, a verseny döntőjét pedig 2018. október 13-án tartják, amelyen az idény győztes csapatai mérik össze ajvárkészítési tudásukat.

Összesen mintegy 500 csapatra és 5.000 résztvevőre számítunk a verseny során, amelyben augusztustól októberig mintegy 15.000 kilogramm paprikából készül ajvár – emelte ki Ljiljana Vukotić.

A korábbi évek győztes csapatai Leskovac, Kovačica, Bela Palanka és Magyarkanizsa volt.  Minden városban az első díj az a tűzhely, amelyen a győztes ajvár készült, s az a csapat képviseli majd városát a nagy döntőben, amelyben minden város győztes csapata küzd meg az ország legjobb ajvárkészítője címért. Az Izađi mi na teglu verseny 5. évadában a nyeremények teljes értéke mintegy 2.000.000 dinár.

12108_2.jpg

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop