Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Hírek

Megünnepelték az európai együttműködés napját

2018.09.15.

Újhelyi Ákos, a szabadkai Városi Tanács tagja ma a palicsi Ábrahám Vendéglő előtt találkozott a Zákányszék (Magyarország) – Ásotthalom (Magyarország) – Palics (Szerbia) kerékpártúra képviselőivel. A találkozóra az európai együttműködés napja (szeptember 21.) alkalmából került sor, az Opti-Bike projekt keretében, melyet az Interreg-IPA Magyarország-Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program finanszíroz.  A találkozón jelen volt Dobrotka Ágnes, az Interreg-IPA Program Közös Titkárságának projekt-menedzsere, a tompai és ásotthalmi partnerek, valamint a projekt pénzügyi asszisztense, Kikity Andrea.

12106_1.jpg

Újhelyi Ákos a sajtó képviselőihez szólva elmondta, hogy büszke az Opti-Bike projektre, amelynek keretében megrendezték a mai kerékpártúrát.

12106_2.jpg

- Az Opti-Bike projekt teljes költségvetése 2,5 millió euró, amelynek 85 százalékát az Európai Unió, a fennmaradt 15 százalékot pedig az önkormányzat biztosította. A projektnek köszönhetően a következő évben 8 kilométer hosszan építünk kerékpárutakat, és elkészül a tervdokumentáció további 30 kilométernyi kerékpárútra. A projektpartnerek a magyarországi Ásotthalom és Tompa települések. Az év végéig kiírjuk a közbeszerzést, jövőre pedig megkezdjük a projekt megvalósítását – emelte ki Újhelyi Ákos.

Dobrotka Ágnes elégedettségének adott hangot, amiért részt vehetett a mintegy 17 kilométeres kerékpártúrán, amelyet az Opti-Bike projekt keretében rendeztek meg. Az a projektet közösen valósítja meg Ásotthalom község önkormányzata, mint 1. partner, vezető kedvezményezettként Szabadka Város és Tompa Város önkormányzata, mint 2. partner.

12106_3.jpg

- Ez a túra az európai együttműködés napja alkalmából rendezett esemény-sorozat 3. része, amely a Magyarország és Szerbia közötti határátkelők és összekötő utak kapacitásának a növeléséről tanúskodik, rámutatva ennek a kapacitás-növelésnek és a fenntartható közlekedésnek a fontosságára. A projekt célja, hogy új kerékpárutak építésével könnyítse meg, illetve gyorsítsa fel a járművek és a kerékpárosok közlekedését a térségben. A kerékpárút Magyarországon összeköti Ásotthalmot és Tompát, Szerbiában pedig Szabadka Várost, Királyhalmát, valamint Kelebiát – mondta Dobrotka Ágnes.

12106_4.jpg

 

Választások 2020
Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop