Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Események

Megtartották a Gyermekek a Dužijancán 2018 elnevezésű rendezvényt

2018.06.17.

A Gyermekek a Dužijancán elnevezésű hagyományos rendezvényen a Bunjevačko kolo Horvát Művelődési Központ szervezésében a hét végén (jún. 16-án és 17-én) mintegy 400 gyermek vett részt. A legszebb aratópárnak Kristina Šarčevićet és Marijan Rukavinát választották.

11943_1.jpg

A rendezvény megnyitásakor Nataša Aleksić, a Városi Tanács oktatásért felelős tagja kiemelte, hogy ez jó alkalom arra, hogy megmutassuk, ebben a térségben miként őrzik a hagyományokat, és miként ápolják a toleranciát.

- Idén hat iskola vesz részt, kettővel több, mint tavaly. A gyermekek számára lehetővé válik, hogy megtanuljanak játszani a szénával és a szalmával, elsajátítsák a részaratók és marokszedők öltözködését, s hogy a játékon keresztül megértsék a Dužijanca jelentőségét – mondta Nataša Aleksić.

Az Aratók játéka határok nélkül elnevezésű versenyt, amelyet ugyancsak szombaton rendeztek meg, a tavankúti Matija Gubec ÁI nyerte.  Ebben a versenyben, amelyben a gyermekek elsajátíthatják a jó aratás titkát, még öt általános iskola vett részt: az Ivan Milutinović, a Matko Vuković, a Szent Száva, a Jovan Jovanović Zmaj és a Đuro Salaj.

A Gyermekek a Dužijancán rendezvény programját a vendég művelődési egyesületek fellépése tette még gazdagabbá.

Az ünnepségen jelen volt Slaven Bačić, a HNT elnöke, Jasna Vojnić, a HNT elnökének tanácsosa, Nataša Aleksić, a Városi Tanács oktatásért felelős tagja, Hrvoje Vuković, a szabadkai Horvát Főkonzulátus első osztályú konzulja, dr. Andrija Anišić, a Dužijanca BHE elnöke, monsignore Stjepan Beretić, valamint a versenyben részt vevő iskolák igazgatói és képviselői.

A rendezvény a Szent Teréz Székesegyházban megtartott hálaadó istentisztelettel és a székesegyház előtti közös körtánccal vasárnap, június 17-én ért véget.

11943_2.jpg

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop