Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Események

Csülökfesztivál és Húsvéti Vásár

2018.03.24.

A Mangalicatenyésztők Vajdasági Egyesülete szervezésében ma a Köztársaság téren ünnepélyesen megnyílt a hagyományos idegenforgalmi-gasztronómiai rendezvény, az immár jubileumi, 10. Csülöknapok és Húsvéti Vásár. Az ünnepélyes megnyitón jelen volt Horvát Tímea  alpolgármester, valamint Srđan Samardžić és Osztrogonác Simon, a Városi Tanács turizmusért, beruházásokért és nemzetközi együttműködésért, illetve mezőgazdaságért felelős tagja is.

11746_1.jpg

A Város nevében Osztrogonác Simon szólt a jelenlevőkhöz, kiemelve, hogy a Város, akárcsak eddig, most is támogatja a Csülöknapokat és minden más hasonló rendezvényt. Osztrogonác elmondta, hogy a polgárokat gazdag termékkínálat várja mangalicából, amelyeket megkóstolhatnak és meg is vásárolhatnak.

A Csülöknapokon idén 60 szerbiai kiállító mutatkozik be, de érkeztek résztvevők Magyarországról és Romániából is. Gulyás Violetta, a rendezvény szervezője elmondta, hogy a vásárlók megvásárolhatnak mindent, ami a húsvéti fogásokhoz kell: tormát, festett tojást, sonkát, kolbászt...

– Ez jubileumi rendezvény, amelyen mindenki a megvásárolt sült kolbász mellé nyereményszelvényt is kap. A húzás március 28-án 16 órakor lesz, a főnyeremény pedig egy mangalica-malac. A rendezvény ideje alatt minden nap a látogatók mangalica-különlegességeket kóstolhatnak meg, sütve vagy főzve, a kínálatban pedig szerepel pörkölt, mućkalica, sült kolbász és még számos ínyencség. A rendezvény ideje alatt a bárányokkal és nyulakkal a gyermekek is játszhatnak, meg is simogathatják őket – mondta Gulyás Violetta. 

 A rendezvény verseny-részében külön szakmai zsűri választja ki a legjobb sonkát, a vásárban pedig mindenki kedvező áron szerezhet be kiváló minőségű termékeket. A rendezvény 2018. március 29-én zárul, 8-tól 20 óráig látogatható.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop