Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Aktualitások

Ajándék a 2018. év első szabadkai újszülöttjének

2018.02.13.

Horvát Tímea alpolgármester ma meglátogatta a 2018. év első újszülöttjét, akinek az édesanyja szabadkai lakos. Nisa Mrčo január 1-jén 2.50 perckor jött a világra a szabadkai Közkórház szülészetén. Szabadka Város Képviselő-testületének a naptári év első újszülöttjének a városi költségvetésből való támogatásáról szóló rendelet alapján a polgármester külön határozattal az idei elsőszülött babának 50.000 dinárt hagyott jóvá, s ezt az összeget  befizették Nisa édesanyjának, Iveta Mrčónak a folyószámlájára.

11676_1.jpg

Horvát Tímea ebből az alkalomból gratulált a szabadkai önkormányzat, Bogdan Laban polgármester és a maga nevében a Mrčo családnak az újszülötthöz, jó egészséget kívánva nekik. Kiemelte: Szabadka Város igyekszik minél jobb feltételeket teremteni a terhes, illetve szülő nők számára, ezért anyagilag támogatja a gyermekes családokat.

- A Szabadka Város területén élő kismamák egyszeri pénzsegélyeként a városi költségvetésből személyenként 15.000 dinárt biztosítunk, amit minden kismama megkap, függetlenül attól, hogy munkaviszonyban vannak-e, vagy sem a negyedik terhességig. 2017-ben erre összesen 1.196 kérelmet nyújtottak be.  Minden kérelem jóvá lett hagyva és a kifizetések is megtörténtek. Az első gyermek utáni szülői térítményre a városi költségvetésből 10.000 dinárt hagyunk jóvá. Tavaly 659 kérelmet nyújtottak be és mind kedvezően lett elbírálva – mondta Horvát Tímea.

A Város tavaly finanszírozott egy méhen kívüli megtermékenyítést is 260.000 dinárral – mondta Horvát Tímea, majd hozzátette, hogy az iskoláskor előtti intézményben való tartózkodás támogatására a harmadik és a negyedik gyermekre 2017-ben 632 kérelmet nyújtottak be és hagytak jóvá.

11676_2.jpg

A Mrčo házaspár, Iveta (30) és Nerkim (38) megköszönte az önkormányzatnak az anyagi támogatást. Iveta elmondta, hogy a szülés a legnagyobb rendben zajlott le, a baba 2.500 grammos és 46 centiméteres volt.

- Nisa a második lánygyermekünk. 15 hónappal ezelőtt született Medina kislányunk. Nisa a vártnál korábban született, a szülési terminus január végére szólt. A pici egészséges, jól fejlődik. Köszönjük Szabadka Városnak a figyelmességet és ezt a számunkra jelentős pénzügyi segítséget – hangsúlyozta Iveta Mrčo.

2015-ben a szabadkai Közkórház szülészetén 1.364 csecsemő született. 2016-ban összesen 1.407 kisbaba, 2017-ben pedig 1.558 csecsemő született.

2018. január 1-je és február 11-e között a Közkórház szülészetén 161 kisbaba jött a világra.      

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia