Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Aktualitások

Befejeződött a Sonja Marinković ÁI felújítása

2018.02.08.

Ünnepi műsorral, amelyen jelen voltak Bogdan Laban, Szabadka polgármestere és munkatársai, az általános és a középiskolák igazgatói, valamint a zombori Tankerület képviselői, a Sonja Marinković Általános Iskolában megünnepelték az iskolaépület felújítási munkálatainak a befejezését. Az egész épület felújításához szükséges 48 millió dinárt a Szerb Köztársaság Kormányának Közberuházási Igazgatósága biztosította.

11672_1.jpg

Pajica Bašić, a Sonja Marinković ÁI igazgatója ebből az alkalomból elmondta, hogy a közbeszerzési eljárást és a kivitelező kiválasztását követően 2017 júniusában kezdődött meg az iskolaépület felújítása, amely felölelte az összes ablak cseréjét, az iskolaépület szigetelését, a homlokzat rendezését, az ereszcsatornák teljes cseréét, a padlócserét, a vízvezeték- és csatornahálózat teljes felújítását, a világítás LED fényekre való cseréjét, továbbá az iskolaépület felújítását és meszelését.

11672_2.jpg

- Iskolánkban, amelynek 800 tanulója van 34 tagozatba felosztva, a tanítás két épületben folyik. A központi épületet újítottuk fel, de nem hanyagoltuk el azt az épületet sem, amelyben az alsósok tanulnak. Ott kicseréltük az ablakokat, kimeszeltük az összes tantermet, felújítottuk az iskola homlokzatát. Ebben az épületben szerveztük meg a napközis tartózkodást is, ahova jelenleg 130-an járnak s a tanulók számára szervezett étkeztetést kínál. Ma az iskola 21 tanterme van felszerelve számítógépekkel és kivetítőkkel. Mindkét épületben teljesen megújult az internet-hálózat, s mindkét létesítményben összesen 30 kamerával biztosítottuk a video-felügyeletet is – mondta Pajica Bašić.

Laban polgármester elégedetten állapította meg, hogy a munkálatokkal rekordidő alatt készültek el, majd aláhúzta, hogy a szerb Kormány és Szabadka Városa az iskolák felújításába egy év alatt többet fektetett be, mint az elmúlt évtizedekben összesen.

- Ma szinte az ország minden szegletében azt látjuk megvalósulni, amiről a Szerb Köztársaság elnöke beszélt az iskolák és egészségügyi létesítmények nagy társadalmi projektjeként. A Közberuházások Irodájának kitartó és jó munkájának, valamint az önkormányzattal való kitűnő együttműködésének köszönhetően a Sonja Marinković ÁI felújított épülete mellett idén városunkban befejeződnek a munkálatok a Vegyészetitechnológiai Középiskola homlokzatának és belső terének a felújításán és restaurálásán is – mondta Bogdan Laban.

11672_3.jpg

A polgármester hozzátette: a költségvetésben az idén is előirányoztuk Szabadka Város részéről az általános és a középiskolák, valamint iskoláskor előtti létesítmények projektjeinek a támogatását.   

- Ezáltal szeretnék segíteni az iskolákat, hogy megteremtsék a feltételeket a külföldi alapoknál való pályázáshoz, illetve a tartományi és a köztársasági kiírásokon való részvételükhöz. Ilyen jogcímen számos oktatási intézmény kapott pénzt projektjei megvalósításához, javítva ezzel a gyermekekről való gondoskodás feltételeit – mondta Laban polgármester.

11672_4.jpg

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia