Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Események

Jubileumi díszülést tartott a Kolo srpskih sestara

2017.11.07.

A Kolo srpskih sestara jótékonysági szervezet megalakításának 79. és újraalakításának 25. évfordulója alkalmából ma díszülést tartottak a Városháza Dísztermében.

11452_1.jpg

Bogdan Laban szabadkai polgármester, az önkormányzat és a maga nevében Miroslava Babić, a Városi Tanács kultúráért felelős tagja üdvözölte az egybegyűlteket.

A Kolo srpskih sestara szervezet tagjai segítik és házi ápolásban részesítik azokat az idős polgárokat, akiknek szükségük van a segítségre. Gratulálok az újraalakulás 25. évfordulója alkalmából, a Kolo pedig társadalmi és humanitárius tevékenységéhez a jövőben is számíthat a város támogatására – mondta Miroslava Babić.

Jelena Birovljev, a Kolo srpskih sestara Humanitárius Szervezet elnöke kiemelte, hogy a könyörületesség útja nem könnyű, de magasztos.

Sokat teszünk és annyit, amennyit tudunk. A Kolo tagjának lenni azt jelenti, jót cselekedni másokkal, de büszkék vagyunk lányaink szervezetére is. Tagjaink között vannak szerb, magyar, bunyevác és horvát nemzetiségűek, de mások is, akik készek velünk együtt tevékenykedni, akiket nem érdekel sem valakinek a nemzetisége, sem a vallása, csupán az, hogy hogyan megoldani az észlelt problémát – hangsúlyozta Jelena Birovljev, kiemelve a szervezet jelmondatát: „Azt tegyétek másokkal, amit szeretnétek, hogy veletek tegyenek.”

A szerb nők jótékonysági szövetkezete volt Szabadkán a Kolo srpskih sestara elődje, amelyet 1938-ban alapítottak. Első elnöke Mila Brašić volt. A Kolo srpskih sestara 1941. április 6-án szüntette be tevékenységét. A Kolo srpskih sestara szabadkai helyi bizottsága 1992. október 3-án alakult újra.

Az ünnepségen jelen volt Milimir Vujadinović népképviselő is, aki a szerb Kormány nevében üdvözölte az egybegyűlteket, beszélve a Kolo srpskih sestara szervezet tevékenységének, különösen pedig humanitárius munkájának a jelentőségéről. A Kolo más városokból érkezett tagjai alkalmi ajándékot kaptak.

 

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop