Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Események

Az UNICEF hetven éve Szerbiában

2017.10.16.

A Szabadság téren, a Népszínház épületénél kiállítás nyílt az UNICEF szerbiai tevékenységének 70. évfordulója alkalmából.  A kiállítást Miroslava Babić, a Városi Tanács kultúráért felelős tagja, valamint Michel Saint-Lot, az UNICEF szerbiai irodájának igazgatója nyitotta meg.

11412_1.jpg

Miroslava Babić ebből az alkalomból kiemelte az UNICEF jelentőségét Szerbia számára, valamint az UNICEF és a szerb Kormány közötti jó együttműködést.

– Nagyon örülünk annak, hogy Belgrád és Újvidék után épp Szabadka kapott lehetőséget a kiállítás bemutatására. Valójában az a célunk, hogy felébresszük minden polgárunk tudatát annak megértéséhez, hogy mennyire fontosak ezek a gyermekek jövőnk szempontjából, s hogy lehetővé kell tennünk a számukra mindazoknak a jogoknak a megvalósítását, amelyre nem egy, hanem minden gyermeknek joga van, méghozzá nem csak egy napon, hanem minden egyes napon – mondta Miroslava Babić.

Michel Saint-Lot elmondta, hogy a kiállítás célja: minden gyereknek származzon haszna abból, amit az UNICEF tesz az oktatás, az egészségügy, a szociális védelem és a fejlődés terén.

– Ez a hetven éves együttműködés az UNICEF és az egykori Jugoszlávia, valamint a mai szerb Kormány közötti 70 évi partnerséget is jelent az UNICEF és a szerbiai emberek között. Szerbiában sok erőfeszítést tettek és sok mindent cselekedtek a gyermekek helyzetének a javítása érdekében. Még mindig vannak azonban ezen a téren tennivalók. Például az oktatás színvonala, a színvonalas felzárkóztató oktatás még mindig kihívást jelent. Ugyanez érvényes a legkisebb gyermekek színvonalas ápolására és gondozására is – mondta Michel Saint-Lot.

Az UNICEF együttműködik Szabadka Várossal is, hogy minden gyermek családban, vagy családi környezetben élhessen, hogy csökkenjen azoknak a gyermekeknek a száma, akik az intézményekben élnek, hogy ők is visszakerülhessenek családjaikhoz.

Az UNICEF 70 éve Szerbiában című fénykép-kiállítás először Belgrádban, majd pedig Újvidéken nyitották meg, Szabadka után pedig Nišbe és Pirotba látogat.

Az UNICEF egy 1946 óta működő szervezet, amelynek feladata reagálni a gyermekek legsürgetőbb szükségleteire. A II. világháború után Szerbia is az UNICEF történetének szerves részévé vált. 

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop