Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Események

Hetedik Gyümölcsfesztivál

2017.09.30.

A tavankúti Balažević Etno Tanyán megtartották a VII. Gyümölcsfesztivált. Több mint 40 kiállító mutatta be gyümölcsből készült termékeit, a látogatók pedig megkóstolhatták a vidék különlegességeit.

11388_1.jpg

Ladislav Suknović, a tavankúti Matija Gubec Horvát Művelődési és Közművelési Egyesület elnöke elmondta, hogy bemutatkoztak az arónia- és levendula-termesztők is, illetve a kézművesek is.

Szeretnénk összekapcsolni a kultúrát és a gazdaságot, Tavankútnak pedig ehhez minden adottsága megvan. Bennünket a szalmából készült tárgyak, az alma és a tamburazene jellemez – mondta Suknović.

A Fesztiválon először mutatkoztak be a szabadkai Ivan Milutinović Általános Iskola második osztályos tanulói, akik horvát nyelven tanulnak. Ők befőtteket és savanyúságokat állítottak ki.

Az újságban olvastunk a Fesztiválról, s a gyermekekkel együtt úgy döntöttünk, hogy mi is részt veszünk rajta. Az iskolában megszerveztünk egy őszi tematikus napot. A gyermekek hozták az üvegeket, a zöldség- és gyümölcsféléket, valamint szüleik receptjét, hogy hogyan is készül a befőtt és a savanyúság. Saját maguk darabolták és rakták üvegbe a zöldségféléket, a negyedikesek feladata pedig az volt, hogy a receptek szerint kimérjék a gyümölcsöt, illetve a zöldségeket – mondta Sanja Dulić tanítónő.

A Fesztivál megrendezését segítette a Tartományi Mezőgazdasági Titkárság és Szabadka Városa.

 

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

Free Robux

festivals("$this->lg"); ?>