Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Események

Megtartották a Kutatók Éjszakáját

2017.09.30.

Több mint 15.000 résztvevővel Szerbia 11 városában a Tudás első kísérletre jelmondat jegyében rendezték meg a Kutatók Éjszakáját – közölték ma a szervezők. A rendezvénybe a következő városok kapcsolódtak be: Belgrád, Újvidék, Kragujevac, Niš, Pirot, Požarevac, Petnica, Ingyia, Nagybecskerek, Šabac és Szabadka. Városunkban a Kutatók Éjszakájának a Galleria Szálló áttriuma adott otthont, amelyen számos kísérlettel több mint 130 kutató mutatkozott be.

11387_1.jpg

Nataša Aleksić, a Városi Tanács oktatásért felelős tagja a rendezvény megnyitásakor kiemelte, hogy örül, amiért sok iskola tett eleget a felkérésnek, hiszen a rendezvény elsődleges célja minél több gyermek érdeklődését felkelteni a tudományok iránt.

A gyermekek számára ez nagyon érdekes, tele vannak lelkesedéssel. Többeket is megkérdeztem, hogy tanulmányaikat vajon a vegyészeten folytatják-e, amire a válasz rendre az volt, hogy ennek nagy a valószínűsége. Ez kiváló lehetőség arra, hogy a vegyészethez és más kutatási területekhez érdekes módon kerüljenek közelebb, hogy lássák: ez nem csak könyv és magolás, hanem hogy hogyan kell elvégezni a kísérleteket, ami a leginkább felkelti a figyelmüket – mondta Nataša Aleksić.

Zlatko Čović, a rendezvény szabadkai koordinátora szerint a Kutatók Éjszakája olyan esemény, amely egyaránt jelentős a tudományos közösség és a tágabb közösség számára is.

Örülök, hogy ma ilyen sokan eljöttek. Szabadkán hetedik alkalommal rendeztük meg, jelentősége pedig épp abban rejlik, hogy a tudományt és a tudományos közösséget közelebb hozzuk az emberekhez, minél több emberhez, hogy bemutassuk: a tudomány nem mumus, hanem inkább minden nap foglalkoznunk kell vele – mondta Čović.

A Kutatók Éjszakáját 12. alkalommal rendezték meg Európában, ezúttal 26 ország 340 városában, egymillió polgár és 18.000 kutató részvételével.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop