Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Események

Megkezdődtek a XXI: Méhészeti Napok

2017.09.23.

Dragoljub Matić, a Pčela Méhész Egyesület elnöke nyitotta meg a Méhészeti Napokat, amelyet ezúttal 21. alkalommal rendeztek meg Szabadkán 2017. szeptember 23-án és 24-én. A hagyományos rendezvényen 19 méztermelő mutatkozott be Szerbiából, Magyarországról és Romániából, emellett pedig 9-en állították ki méhészeti felszerelésüket.

11373_1.jpg

Matić a rendezvény megnyitásakor mindenkinek kellemes itt-tartózkodást kívánt, majd arra kérte a jelenlevőket, hogy kóstolják meg a mézet és méhészeti termékeket, a sörtől és fagylalttól kezdve a különböző mézeskalácsokon át a többi méhészeti termékig.

Radomir Vlačo, a Méhész Szervezetek Vajdasági Szövetségének elnökekiemelte, hogy a vajdasági méhészeknek minél több ilyen rendezvényt kellene szervezniük.

Tatjana Mrdak, a méhész szervezetek szerbiai szövetsége nevében gratulált a házigazdáknak, amiért sikerült megőrizniük ezt a rendezvényt, amely - mint mondta - Szabadka számára hatalmas értéket jelent.

A Pčela Méhész Egyesület Szabadka Város támogatásával a város 20 általános iskolájában már két éve megszervezi a Mézes reggeli elnevezésű akciót. Ratko Lazarević, a Pčela Egyesület nevében kiemelte, hogy céljuk a gyermekeket legkisebb koruktól kezdve megismertetni az egészséges táplálkozás jelentőségével.

A mézzel kapcsolatos legjobb rajzot idén Martina Vuković, a tavankúti Matija Gubec ÁI negyedikes tanulója készítette.

A mai ünnepséget a Korzón végighaladó díszmenet, a mazsorettek, Balla Nóra magyarországi mézkirálynő és a méz lovagrend tagjainak a felvonulása vezette be, majd alkalmi művelődési műsort láthatott a közönség.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop