Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
Aktualitások

Šarčević miniszter Szabadkára látogatott

2017.09.06.

Mladen Šarčević oktatási, tudományügyi és technológia-fejlesztési miniszter ma Szabadkán megbeszéléseket folytatott Bogdan Laban polgármesterrel. A Városházán tartott megbeszélést követően Šarčević miniszter és Laban polgármester ellátogattak a Sonja Marinković Általános Iskolába és bejárták a palicsi egyetemista nyaralóközpont építési munkálatait.

11339_1.jpg

Rendkívül elégedett vagyok azzal, ahogyan az önkormányzat gondoskodik az oktatói-nevelői intézményekről, de a meglátogatott iskola működésével is – mondta Šarčević miniszter, hozzátéve, hogy az iskola felújítására eddig az állam 48 millió dinárt biztosított.

- Örülök annak, hogy a vezetőség és az iskola dolgozói igyekeznek előmozdítani az oktatás színvonalát. Ezt bizonyítja az is, hogy az iskolában több projekt megvalósítása van folyamatban, amelyek egyike az Univerexport céggel közösen a vállalkozói tudás és kompetenciák megszerzésére irányul. A projektbe összesen 40 iskola kapcsolódott be - mondta Šarčević miniszter.

11339_2.jpg

Laban polgármester elmondta, hogy csak közös erőfeszítésekkel javíthatjuk az oktatást.

- Köszönet a miniszteri látogatásért, a szerb Kormánynak és a tartományi Kormánynak pedig amiért ebben az évben több száz millió dinárt fektettek be iskoláinkban. Hálás vagyok, amiért a tanulóknak, de a tanároknak is jobb feltételeket tudunk biztosítani, mivel ezáltal lehetőségük van a tudásszint növelésére – emelte ki Bogdan Laban.

Pajica Bašić, a Sonja Marinković ÁI igazgatója elmondta, hogy még nem végeztek minden munkával, hiszen rövidesen kezdetét veszi a tornaterem felújítása és átépítése, s hogy reményei szerint más iskolák is követni fogják példájukat, s ugyancsak hozzálátnak majd a felújításhoz.

11339_3.jpg

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Razvojni fond Vojvodine
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál (2017.09.24. - 2017.09.29.)