Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Események

Palics felkészült a küszöbönálló turistaidényre

2017.06.24.

Palicson megnyílt a 172. turistaidény. Horvát Tímea alpolgármester az ebből az alkalomból megtartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy Palicson az előző évben mintegy 130 millió dinárt terveztek beruházni, s hogy a Palics Park Kft., a palicsi turisztikai destináció igazgatásával megbízott vállalat folyamatosan figyelemmel kíséri a továbbiakban is a hazai és a külföldi pályázati kiírásokat, még több pénzt biztosítva ezáltal az idegenforgalmi infrastruktúra további rendezésére, mivel ez az alapja a palicsi turizmus egészének a fejlődéséhez.

11167_1.jpg

Az új szabadkai városvezetés egyik prioritása Palics infrastrukturális felszerelése, befektetők megnyerése a palicsi turizmus előmozdítása érdekében – emelte ki Horvát Tímea, emlékeztetve rá, hogy a palicsi potenciálok fejlesztését fontosnak tartja Szerbia Kormánya is, amely Palicsot és Szabadkát a Tisza-mentével együtt a 3. helyen rangsorolta a 18 kulcsfontosságú destináció közül. Ez esélyt nyújt arra, hogy Palics az elkövetkező években magasabb szintet érjen el, s hogy szebb fényben tűnjön fel.

Miladin Vidaković, a Palics Park Kft. igazgatóhelyettese elmondta, hogy befejezték a tóparti sétányt 510 méter hosszan a szükséges kommunális bútorzattal, elkészült a kosárlabdapálya és egy szabadtéri kondirészleg is.  

- Elkészült a termálvizes medence második üteme is. Folyamatban van a Nyári Színpad felújítása is, amivel július elsejére készülünk el. Kiírtuk a pályázatot a Vigadó felújításának a folytatására a jobboldali bejárattal, illetve a vizesblokkal együtt. Ugyancsak folyamatban van a közbeszerzési eljárás a nagyparki sétányok építésére. Úgy tervezzük, hogy az év végéig megnyitjuk az ún. Tapsi-csatornát és megépül az evezősök számára a plató és a bírói torony. Készül a kistavi madársziget terve is, a pénzt biztosítottuk, de a munkálatokat a halászati és vízügyi szempontok miatt majd csak ősszel végezzük – mondta Vidaković.

A palicsi látogatókat és a turistákat ebben az idényben is gazdag zenei, sport- és kulturális program várja. Már ma este megnyílik a 14. Etnofest és az extrém sportok Ground Level Fest elnevezésű fesztiválja, június 25-én pedig sor kerül a hazai és a külföldi autó-motoros léubok találkozójára és az oldtimerek bemutatójára is. A felújított Nyári Színpadon az első koncertet július 12-én rendezzük az ismert énekes, Sergej Ćetković fellépésével. Júliusban rendezik meg az Európai Filmek Fesztiválját, az elektronikus zene Summer3p Fesztiválját, szeptemberben pedig a hagyományos szüreti napokra várják a látogatókat.


Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop