Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Események

Édes hétvége Palicson

2017.06.09.

A cukorbeteg gyermekek és fiatalok Plavo srce 024 – Kék Szív nevű egyesületének szervezésében a Palicsi Öko Központban rendezték meg az Édes hétvége rendezvényt. Az eseményen jelen volt dr. Nenad Ivanišević, munka-, foglalkoztatás-, harcos- és szociális-ügyi államtitkát, valamint Horvát Tímea alpolgármester.

11122_1.jpg

Nenad Ivanišević a rendezvény megnyitásakor elmondta, hogy a humanitás és a szolidaritás szavak jellemzik a legtalálóbban az ilyen eseményeket.

- Az az elképzelés, hogy tevékenyebben kapcsolódjunk be a cukorbetegségben szenvedő gyermekek védelmébe. Minisztériumunk foglalkozik a gyermekek védelmével, s szándékunkban áll erősíteni a cukorbetegséggel kapcsolatos tudatot, mit jelent a megelőzés, és miként lehet ezzel a betegséggel élni. A család védelme, a gyermekekről való gondoskodás minisztériumunk munkájának fontos eleme. Léteznek alapok, pályázatok, meg kell nézni, hogyan lehet pályázni, mi pedig betöltjük a kapocs szerepét - mondta Ivanišević.

Horvát Tímea kiemelte, hogy Szabadka Városa mindig is támogatja az ilyen rendezvényeket, hogy ismeri a Kék Szív egyesület munkáját, s hogy nagyon fontos a szülők hálózatosodása, s hogy együtt tevékenykedjenek a gyermekek és a fiatalok cukorbetegségének a megelőzésén.

- Örülök, hogy a gyermekek együtt vannak, s hogy lehetőséget kaptak kreatív műhelyeken és előadásokon keresztül megismerkedni az egészséges táplálkozással és életmóddal – mondta Horvát Tímea.

Nebojša Bulatović, a Kék Szív 024 Egyesület elnöke elmondta, hogy a szervezet 2013-ban jött létre, amikor néhány szülő kezdett foglalkozni a gyermekek és a fiatalok 1-es típusú diabéteszével.

- Addig tevékenyen, megfelelő módon senki sem foglalkozott ezzel a betegséggel. Később bekapcsolódott az önkormányzat, helyiségeket kaptunk Szabadka Várostól, ahol megrendezzük a képzéseket és a kreatív műhelyeket. Jelenleg az egyesületnek 56 gyermek és fiatal tagja van, noha az adatok szerint Szabadka területén a gyermekek és fiatalok körében az 1-es típusú diabétesz 120 esetét tartják nyilván.

A cukorbeteg gyermekek szüleinek minden szegmensben támogatásra van szükségük, mert egy gyógyíthatatlan és súlyos betegségről van szó, amely nem fáj, csendben támad és lerombolja az ereket, a veséket és más szerveket ha nem gondoskodunk megfelelően az egészségünkről – mondta Bulatović.

A rendezvényen jelen volt Nataša Aleksić és Ilija Đukanović, a Városi Tanács oktatásért valamint szociális-védelemért és egészségügyért felelős tagja is.


Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop