Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Felújították a Gerontológiai Központ VI. emeletét

2017.04.07.

Vladimir Ilić és dr. Nenad Ivanišević, a Munka-, Foglalkoztatás-, Harcos- és Szociális-ügyi Minisztérium két államtitkára ma megnyitotta a Gerontológiai Központ sétaerdei otthonának felújított VI. emeletét. A minisztérium a munkálatokra 15,5 millió dinárt biztosított, míg a helyiségek felszerelésére a tartományi Kormány biztosított 3,4 millió dinárt.

10961_1.jpg

Vladimir Ilić elégedettségének adott hangot a munkálatok gyorsasága és minősége kapcsán, hangsúlyozva, hogy a feltételek egy lépéssel a szociális-védelmi intézmények engedélyeztetésére minimálisan előírt követelmények előtt járnak.

– A szerb Kormány és az illetékes minisztérium elvi álláspontja, hogy a szociális védelemben nincs takarékoskodás. Ezen a téren bizonyítjuk, hogy minden felhasználó számára Szerbia egész területén azonos elhelyezési feltételeket tudunk biztosítani – mondta Ilić.

Nenad Ivanišević emlékeztetett rá, hogy az illetékes minisztérium eddig több mint kétmilliárd dinárt fordított a szociális-védelmi intézmények engedélyeztetésére, amit határidőn belül be is fejeznek.

– Köszönöm Szabadka Városának, hogy pénzt biztosított a házi segítségnyújtási szolgáltatásokra és a gerontológiai klubok működésére, mivel azok nagyon fontosak. Az elmélet és a gyakorlat azt mutatja, ha erős a nyitott szociális védelem, az nem csökkenti az intézmények használóinak a számát, hanem azt eredményező, hogy a jó hír messzire elér – emelte ki Ivanišević.

A Gerontológiai Központ VI. emeletének a felszerelésére a tartományi Kormány, amely az intézmény alapítója, 3,4 millió dinárt fordított és ennek a támogatásnak a folytatását jelentette be Milka Budakov, a tartományi szociális-védelmi, demográfiai és nemi egyenjogúsági titkár helyettese.

– Eleget tettünk az engedélyeztetéssel megkövetelt követelményeknek s a jövőben is folytatjuk ezt a tevékenységet – mondta Milka Budakov.

Petar Balažević, a Gerontológiai Központ igazgatója elmondta, hogy folyamatban van az intézmény engedélyeztetése, majd emlékeztetett rá, hogy az elmúlt három évben a Gerontológiai Központ mintegy 110 millió dináros pénzügyi támogatást kapott.

A felújítást követően a VI. emeleti fekvőbeteg részlegen 99 idős személyt láthatnak el, ami tizeneggyel kevesebb a korábbinál, mivel a munkálatokat a hatályos követelményekkel összhangban végezték el.

10961_3.jpg


RENDKÍVÜLI HÍREK
Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop