Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Nagy érdeklődés a Foglalkoztatási Vásár iránt

2017.04.07.

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) szabadkai kirendeltségének szervezésében a Galleria Hotel átriumában megtartották a 22. Foglalkoztatási Vásárt. A vásáron 43 munkáltató jelent meg, akik összesen több mint 600 dolgozó felvételben voltak érdekeltek, és sok volt a munkanélküli érdeklődő illetve azok, akik jobb állást szeretnének.

10959_1.jpg
Srđan Samardžić, a Városi Tanács beruházásokért, nemzetközi együttműködésért és turizmusért felelős tagja ebből az alkalomból elmondta, hogy a szabadkai önkormányzat támogatja a NFSZ szabadkai kirendeltségének azt a törekvését, hogy ilyen rendezvényekkel segítse a munkát keresőket a munkahely megtalálásában, a munkáltatókat pedig abban, hogy megfelelő munkaerőt kapjanak a már megkezdett vagy éppen leszerződött vagy a tervezett munkák elvégzéséhez.  

Emlékeztetett rá, hogy a Városi Képviselő-testület február végi ülésén elfogadták a 2017. évi Helyi Foglalkoztatási Akciótervet (HFAT) és rámutatott arra, hogy a HFAT a helyi szintű aktív foglalkoztatási politika végrehajtásának alapdokumentuma a 2017. évre, amely meghatározza a foglalkoztatási politika céljait és prioritásait, és meghatározza azokat a megvalósítandó programokat és intézkedéseket, amelyek hozzájárulnak a kitűzött célok eléréséhez és a foglalkoztatás fenntartható növekedéséhez.

10959_2.jpg

Az aktív foglalkoztatási politika egyik intézkedése azoknak a munkáltatóknak a támogatása, akik a nehezen foglalkoztatható csoportok /a 45 évesnél idősebbek, a 30 évesnél fiatalabbak, a nők, a vidéki lakosok, a fogyatékkal élők, a romák és mások/ számára biztosítanak munkahelyet. Szabadka Város költségvetési rendeletében a 6,25 millió dinárt irányoztak elő az új munkahelyeket megnyitó, illetve a nehezen foglalkoztatható csoport tagjait alkalmazó munkaadók támogatására.

Dragan Sikimić, a NFSZ igazgatóhelyettese elmondta, hogy már megkezdték az aktív foglalkoztatási politikai idei megvalósítását. Erre 2,8 milliárd dinárt irányoztak elő, további 550 millió dinárt pedig a fogyatékkal élők foglalkoztatására.

Elmondta, hogy az önfoglalkoztatáshoz nyújtott egyszeri támogatás összege 180.000 dinár, ha munkaerő-feleslegként oldja meg a foglalkoztatását, akkor 200.000 dinárt kap, ha pedig fogyatékkal élő vállalja az önfoglalkoztatást, ami az előző évhez képest újdonságot jelent, a támogatás összege 220.000 dinár.

Sikimić emlékeztetett rá, hogy az önfoglalkoztatás üzleti terve benyújtásának a határideje április 10-e, s hogy a NFSZ nyilvános közmunkapályázatot hirdetett meg, amelyekre összesen 5.000 munkanélkülit alkalmaznak.

10959_3.jpg
Nebojša Kukić, a tartományi foglalkoztatási szolgálat igazgatója elmondta, hogy a Tartományi Foglalkoztatási Akciótervvel összhangban a napokban írják ki a nyilvános pályázatokat.

Az aktív foglalkoztatási politika megvalósítására 158 millió dinárt biztosítottunk, ebben benne van az önfoglalkoztatás, az új dolgozók alkalmazása és a közmunkák is. Számításaink szerint áprilisban kiírásra kerül minden nyilvános pályázat – mondta Kukić.

A NFSZ szabadkai kirendeltségének a nyilvántartása szerint jelenleg 11.172 munkanélkülit tartanak számon. A város területén ez 6.881 főt jelent, ami 20 százalékkal kevesebb a tavalyinál.

Választások 2020
Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop