Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Palicson ünnepélyesen felavatták a felújított sportpályákat

2017.03.30.

Palicson ma ünnepélyesen felavatták a felújított sportpályákat – a szabadtéri kondipályát és a felújított kosárlabdapályát. A felújítást az ENSZ Fejlesztési Programja (UNDP) valósította meg a japán kormány által finanszírozott A községek vitalitásának a fejlesztése a migránsválság túlhaladásában elnevezésű projekt keretében. A projekt célja kielégíteni a helyi önkormányzatoknak a migránsok megnövekedett száma által kiváltott szükségleteit, támogatni a szociális kohézió és a közösségek stabilitásának a megőrzését.

10946_1.jpg

A felújított pályák ünnepélyes felavatásakor Bogdan Laban, Szabadka polgármestere, Nenad Ivanišević és Vladimir Ilić, a Munka-, Foglalkoztatás-, Harcos- és Szociális-ügyi Minisztérium államtitkárai, továbbá az UNDP, a japán nagykövetség, valamint a Menekült- és Migrációügyi Biztosság képviselői kiemelték a projektpartnerek közös szándékát, hogy a határ menti szerbiai városok és községek polgárai által a menekültek és migránsok iránt kifejezésre juttatott humanitás és tolerancia jutalmaként támogatják az olyan helyi szolgáltatásokat és fejlődésüket, amelyek javítják minden polgár életminőségét.

Laban polgármester megköszönte az ENSZ Fejlesztési Programjának és a japán Kormánynak a sportpályák felújításához nyújtott 50.000 dolláros támogatást.

A polgármester emlékeztetett rá, hogy a japán Kormány és az UNDP partnerségének köszönhetően a japán Kormány a POPOS program keretében 38.435 eurót biztosított a szabadkai Egészségház Nő- és Gyermekorvosi rendelőjéhez tartozó két létesítmény tetőszerkezetének a cseréjére, s hogy a migránsválság kezdete óta az UNDP Szabadka Várost támogatta a Szociális Munkaközpont helyiségeinek a felújításában, amire 70.000 dollárt fordítottak a szociális-védelmi szolgáltatások minőségének a javítása érdekében.  

A szerb és a japán nép, illetve a két kormány barátsága jelentős mértékben hozzájárult ahhoz, hogy az adományozók felfigyeltek Szabadkára a migránsok iránt tanúsított emberi és baráti viszonyulására. Épp ezért van Szabadka a középpontban, ahova minden irányból érkezik a segítség – hangsúlyozta Bogdan Laban.

 10946_2.jpg

Žarko Petrović, az UNDP képviselője kijelentette, hogy a Szabadkán élő vagy tartózkodó emberek jobb életkörülményei ösztönzőleg hatnak a turizmusra és a helyi gazdaság fejlődésére. Hozzátette: ennél is fontosabb, hogy ily módon óvjuk az itteni közösség együvé tartozását és vitalitását a mostani és bármely jövőbeni válság idején.

Nenad Ivanišević elmondta, hogy a szer Kormány munkacsoportja az adományozókkal, elsősorban a japán Kormánnyal és a projektpartnerekkel együtt, a mostani projektnél az UNDP-vel együtt mindig megkísérelt köszönetet mondani a helyi önkormányzatnak és a lakosságnak azért, kitűnően reagált a migránsválságra.

Büszkék vagyunk arra, ahogyan Szerbia polgárai reagálnak a migránsválságra: nem voltak sem incidensek, sem türelmetlenség, másfelől pedig köszönjük az adományozóknak, hogy a migránsok nagy nyomása alatt levő önkormányzatok számára lehetővé tesznek bizonyos előnyöket is a jelenlegi helyzet kapcsán – emelte ki Nenad Ivanišević.

Választások 2020
Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
RENDKÍVÜLI HÍREK
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop