Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A Városi Stadionban végre felragyogtak a reflektorok

2017.03.29.

- A Városi Stadion reflektor-világításának projektje nyolc évvel ezelőtt kezdődött, mi nyolc hónap alatt befejeztük. A beruházás nem volt csekély, az építési és villanyszerelési munkálatok több mint 50 millió dinárba kerültek. Ma nagy elégedettséggel mondhatjuk, hogy Szabadkán is végre megteremtődtek a feltételek esti mérkőzések megrendezéséhez – emelte ki Bogdan Laban, Szabadka város polgármestere, miután ünnepélyesen átadta rendeltetésének a reflektor-világítást. Az eseményen jelen voltak sportmunkások, a szabadkai köz-, és kommunális közvállalatok igazgatói, a sajtó és az önkormányzat képviselői.

10940_1.jpg

A polgármester emlékeztetett rá, hogy az idén megkezdődnek a munkálatok az atlétikai pálya tartán borításának a cseréjén, illetve megszűnnek azok az akadályok, amelyek miatt eddig Szabadka nem lehetett nemzetközi versenyek házigazdája is.

- Az atlétikapálya már hosszabb ideje rossz állapotban van, mi pedig megállapodtunk a Szerb Atlétikai Szövetséggel, mivel a pályát szeretnénk világszínvonalon rendezni – mondta Bogdan Laban.

Tegnap megtekintettük a Szent Száva Általános Iskola felújított tornatermét, holnap pedig a Palicsi-tó partján átadjuk rendeltetésének az új kosárlabda-pályát és az újonnan megépített, szabadtéri kondipályát, mondta a polgármester, majd hozzátette, hogy a szabadkai önkormányzat jelentős eszközöket fordít a sportra – az infrastruktúrára és a klubok, illetve a sportolók támogatására, s így tesz a jövőben is.

10940_2.jpg

- Idén erre a célra valamivel több pénzt fordítunk, mint tavaly. Biztosra vehető, hogy amennyire csak tehetjük, támogatni fogjuk a sportot, mert Szabadka gazdag sporthagyományokkal rendelkező város – mondta Bogdan Laban polgármester.

Horvát Tímea alpolgármester kiemelte, hogy Szabadka minden polgára elégedett lehet, hogy sikerült befejezni egy 2009-ben megkezdett projektet, amikor a Szerb Labdarúgó Szövetség izzókat adományozott a Városi Stadion reflektoraihoz.

10940_3.jpg

- Hiszem, hogy rövidesen hozzálátunk a Városi Stadionban a központi labdarúgó pályát körülívelő atlétikai pálya tartán borításával kapcsolatos projekt megvalósításához is, az elkövetkező években pedig befedjük a műjégpályát – mondta Horvát Tímea, hozzátéve, hogy a szabadkaiak megérdemlik, hogy nagy számú, infrastruktúrával jól felszerelt sportlétesítmény álljon a rendelkezésükre.

A négy, egyenként 48 méteres oszlopon összesen 182 reflektort helyeztek el, 388 kilowattos összteljesítménnyel. Az építkezési és villanyszerelési munkálatokat Szabadka Város pénzelte.


RENDKÍVÜLI HÍREK
Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop