Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Folytatódott Palics infrastrukturális fejlesztése

2017.03.29.

Bogdan Laban, Szabadka polgármestere és Nebojša Daraboš, a Palics Park Kft. igazgatója ma bejárta a felújított járdákat Palicson a Hegedűs József utcában és a Spliti fasoron, valamint a homokos strandnál az újonnan megépített Palics-parti gyalogösvényt. A projekt megvalósítására a Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Távközlési Minisztérium összesen 9.564.558 dinárt biztosított.

10939_1.jpg

A tartományi és a köztársasági kormány által jóváhagyott eszközökből folytatódott Palics infrastrukturális fejlesztése, mondta a sajtó képviselőinek Bogdan Laban polgármester, és kiemelte, hogy a palicsi járdák felújítása, új sétányok kiépítése és a Palics-parti utcabútorzat elhelyezése mellett a tervekben szerepel a Nagy parki sétányok kikövezésének a folytatása, a Vigadó épülete klimatizációs munkálatainak a megkezdése és a Szabadtéri Színpad további rendezése.

Az újabb palicsi beruházások beharangozásakor Laban polgármester kiemelte, hogy a Palicsi Állatkertben egy korszerű, állat-befogadó épületet kellene megépíteni 35 millió dináros ráfordítással.

- Ez azt jelenti, hogy minden állatot, amelyet a határon vagy ebben a régióban foglalnak le, a Palicsi Állatkertben helyeznének el, mondta Bogdan Laban, majd hozzátette, hogy a környezetvédelmi államtitkárral, akinek a szabadkai látogatása az elkövetkező 15 napban várható, több más kérdést is szeretne megoldani, mint például a kerítések rendezése, új volierek építése, és ha lehetséges, a part rendezése.

Csak 2017-ben Palicson mintegy egymillió eurót fektetnek be a létesítményekbe és az infrastruktúrába, ami magával hozza a turisztikai kínálat javulását is – húzta alá a polgármester.   

A pénzt a Szerb Köztársaság és Vajdaság Autonóm Tartomány biztosítja különböző pályázatok révén, a projekteket pedig a Palics Park Kft. valósítja meg.

10939_2.jpg

A Palics Parkhoz hasonlóan más vállalatoknak is törekedniük kellene, hogy a következő évre projekteket készítsenek elő, hogy a különböző pályázatokon minél több eszközhöz juthassunk – mondta Laban polgármester.

Nebojša Daraboš elmondta, hogy a Hegedűs József utcában (558 méter hosszan, 1,5 méter szélességben) a járda szanálására 3,5 millió dinárt költöttek, míg a Spliti fasor egy részén (189 m, 1,80 m) ez 1,17 millió dinárba került.

Elmondta azt is, hogy a Palics-parti ösvény rendezésére a homokstrandnál (514 m, 2,00 m) 4,87 millió dinárt ruháztak be.

A Vigadó épülete felújításának a folytatására és a nagy parki sétányok kikövezésére Vajdaság AT Nagyberuházások Igazgatósága 77,8 millió dinárt hagyott jóvá. A pénz egy részét a Vigadó teljes klimatizálására fordítják, hogy ez a létesítmény sokkal több eseménynek adhasson otthont. Ugyancsak megnyitjuk a Vigadó multifunkcionális épületének a keleti bejáratát is – jelentette be Nebojša Daraboš.

Szavai szerint a beruházás másik eleme a Nagy parki sétányok kikövezésének a folytatása lesz a Vigadótól Palics központjáig.

Úgy vélem, hogy ezek a beruházások idén szeptemberig meg is valósulnak. A Szabadtéri Színpad további rendezésére 10 millió dinárt biztosítottak. Kiírjuk a közbeszerzési eljárást és úgy tervezzük, hogy a munkálatokat gyorsan, még a nyári idény kezdetére befejezzük. Hiszem, hogy a Szabadtéri Színpad szerepéhez méltó módon lesz felújítva, s hogy ezen – az immár attraktív – helyen megszervezhetünk minden tervezett rendezvényt – emelte ki Nebojša Daraboš.

10939_3.jpg

Választások 2020
Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
RENDKÍVÜLI HÍREK
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop