Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Események

Megemlékezés a reformáció 500. évfordulójáról

2017.03.18.

A Német Nemzeti Tanács szervezésében az Új városházán díszülést tartottak a reformáció kezdetének 500. évfordulója alkalmából, amelyen részt vettek a Németországi Szövetségi Köztársaság és Ausztria nagykövetségeinek és Szabadka Városnak a képviselői, továbbá történészek és a témát jól ismerő szakértők.

10918_1.jpg

Bunford Tivadar, a Városi Képviselő-testület elnöke beszédében kiemelte, hogy a szabadkai önkormányzat jó viszonyokat ápol a Német Nemzeti Tanáccsal, amelynek székhelyét az önkormányzat segítségével nem egészen két évvel ezelőtt nyitották meg.

Nagyon fontos, hogy egyik-másik szabadkai iskolában a német nyelvet nem csak idegen nyelvként tanulják, hanem vannak kétnyelvű tagozatok, amelyeknek a tananyagot német nyelven adják elő. Mivel sok olyan befektető van városunkban, akik lehetővé tették polgártársainknak anyanyelvük mindennapi használatát, ezért fontosnak tartjuk a német nyelvtudást ebben a multikulturális közösségben.

Minden év októberében megrendezésre kerül a német kultúra napja, emlékeztetett rá Bunford Tivadar, majd hozzátette, hogy a szabadkai önkormányzat a német Nagykövetséggel együttműködve támogatja a Maria Theresiopolis Német Egyesület lapjának a kiadását.

Bunford Tivadar képviselő-testületi elnök elégedetten emelte ki azt is, hogy városunkban tevékenyek a Regenburger kórus tagjai is.


Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop