Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megtartották a vajdasági tehetségek napját

2017.03.17.

A Vajdasági Tehetségsegítő Tanács a Városházán ötödik alkalommal rendezte meg a tehetséges tanulók napját, azzal a céllal, hogy díjazzák azokat az általános és középiskolai tanulókat, valamint a felsőoktatási intézmények hallgatóit, akik már eddig is kimagasló eredményeket értek el a különböző társadalom- és természettudományi versenyeken, a sport, a képző- és zeneművészet terén. Az ünnepségen, amelyen több kategóriában nyújtották át az elismeréseket, jelen volt Horvát Tímea, Szabadka alpolgármestere is.

10914_1.jpg

De Negri Ibolya, a Vajdasági Tehetségsegítő Tanács (VTT) elnöke köszöntőjében elmondta, hogy a 2010-ben megalakult szervezet célja a tehetségek kibontakoztatása és a tehetséggondozás elősegítése.

A tehetség nagy kincs, amelynek felismerése és támogatása a szokásosnál is nagyobb felelősséggel jár – hangsúlyozta De Negri.

Horvát Tímea a szabadkai önkormányzat és a maga nevében gratulált a díjazottaknak és sok boldogságot, sok sikert kívánt további munkájukhoz.

Ugyanakkor köszönetet mondott a Vajdasági Tehetségsegítő Tanácsnak sokéves munkájáért, valamint a díjazott tanulók szüleinek, akik – mint mondta – ilyen jó és tehetséges gyermekeket neveltek fel, segítve őket a jó eredmények elérésében.

10914_2.jpg

A díjkiosztás helyszíne, a Városháza Díszterme a mi büszkeségünk. De ma, kedves díjazott tanulók, ti vagytok Szabadka büszkeségei és remélem, hogy tiszta szívvel, tudással és jósággal telve egy szebb és jobb holnapot építetek – hangsúlyozta Horvát Tímea.

A VTT öt éve indította útjára a Kis tehetségek (általános iskolások), Ígéretes tehetségek (középiskolások), Kiváló tehetségek (felsőoktatás), illetve a Tehetségnagykövetek kitüntetésének hagyományát, amellyel felhívják a figyelmet a példaértékű eredményekre, a pedagógusok munkájára és azokra a kimagasló közéleti személyiségekre, akik utat mutatnak a fiataloknak.

Az V. tehetségnapon a Kis tehetségek kategóriájában 10 általános iskolai tanulót, az Ígéretes tehetségek kategóriában 11 középiskolást, a Kiváló tehetség kategóriában pedig két egyetemi hallgatót díjaztak. A Tehetséges fiatal-díjat Lőrinc Tímea érdemelte ki. Penovác Endre festőművészt és  Kinka Rita zongoraművészt a Tehetségnagykövet címmel tüntették ki.


Választások 2020
Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
RENDKÍVÜLI HÍREK
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop