Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Bemutatták az új sporttörvényt

2017.03.17.

Predrag Peruničić, az ifjúsági és Sportminisztérium államtitkára ma Szabadkára látogatott. Nemanja Simovićnak, a Városi Tanács sportért és ifjúságért felelős tagjának, valamint Goran Marinkovićnak, a Szabadkai Sportszövetség titkárának a társaságában a városban tevékenykedő sportszervezetek és egyesületek képviselőivel beszélgetett a sportról szóló új törvény alkalmazásáról.

 10913_1.jpg

Peruničić, mielőtt a Városháza nagy tanácstermében bemutatta volna az új sporttörvényt, a sajtó képviselőinek elmondta, hogy 2014-ben fogadták el a sportfejlesztés nemzeti stratégiáját, s hogy 2018-ban meg kell kezdeni az új stratégia kidolgozását, az idén pedig el kell végezni azokat az elemzéseket, amelyekből kitűnik, hogy mi volt jó, amit elvégeztünk és hol csúsztak be esetleges hibák.

Mint mondta, ez alatt az idő alatt meg kell vizsgálnunk, mit értünk el az új sporttörvénnyel, amelyet teljes egészében február 17-e óta alkalmazunk, s amely szerint nagyon fontos a sportbázis és a sportok szövetsége.

– Szeretnénk feltárni, hol rejlenek hibák és hogyan tudjuk őket áthidalni. Szeretnénk áttekinteni, mi történt a gyermek-, iskolai és egyetemi sport fejlesztése terén, valamint a sportügyi infrastruktúra fejlesztésében – mondta Peruničić.

10913_2.jpg

Kiemelte, hogy minden önkormányzatnak eljuttatták a sportprogramok pénzelésének kézikönyvét, amelynek célja választ adni az önkormányzatokban zajló sportélet résztvevőinek a finanszírozásában felmerülő legfontosabb gyakorlati kérdésekre.

Peruničić elmondta, hogy az új sporttörvény többek között újdonságokat hoz a helyi sportszervezetek programfinanszírozásában, az önkormányzati sportszövetségek munkahelyi besorolásában, a sportolók jövedelemadójának csökkentésében, valamint a fiatal, 6-14 éves sportolók ingyenes orvosi vizsgálatai terén.

Nemanja Simović emlékeztetett azokra a most zajló projektekre, amelyek megvalósításában részt vesz az Ifjúsági és Sportminisztérium, a Tartományi Sport- és Ifjúsági Titkárság, valamint Szabadka Városa.

–Március végén üzembe helyezzük a reflektorokat a Városi Stadionban. Ezt a projektet a köztársasági minisztériummal és a tartományi titkársággal közösen valósítjuk meg, ezután megkezdjük a Városi Stadionban az atlétikapálya új borításának a lefektetését, amin ugyancsak közösen dolgozunk a hatalom köztársasági és tartományi szintű szerveivel – mondta Nemanja Simović.

10913_3.jpg


Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia