Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Együttműködési megállapodás Szabadka és Shaoxing között

2017.03.09.

A Városháza Kék termében együttműködési megállapodást írtak alá Szabadka Város és Shaoxing között. Ez az ötmillió lakosú város a Kínai Népköztársaság keleti tengerpartján található Zheijang tartományhoz tartozik. Ezt megelőzően 2014. október 27-én Szándéknyilatkozatot írtak alá Szabadka és Shaoxing baráti együttműlödésének fejlesztéséről, az együttműködési megállapodást pedig Bogdan Laban, Szabadka polgármestere és Xu Mingguang, Shaoxing polgármester-helyettese írta alá.

10899_1.jpg

Laban polgármester kiemelte, hogy a két város együttműködése nem csupán gazdasági, kereskedelmi és ipari területeket érint, hanem a bennünket összekötő kultúra és turizmus is. Mint mondta, a Szerb Köztársaság és Kína sok éve folytat az erős, baráti kapcsolatokra épülő gazdasági együttműködést.

- Köszönetet mondunk  egy olyan nagy országnak, mint amilyen Kína mindazért, amit Szerbiáért tesz. Nagy kínai cégek jelen vannak országunkban, részt vesznek minden nagyobb infrastrukturális beruházásban, amelyek között az egyik legjelentősebb a Smederevói Vasművek. Reméljük, hogy a két város is megteremti a feltételeket a közös projektekben való részvételhez – hangsúlyozta Bogdan Laban.

A shaoxingi küldöttség megismerkedett városunk gazdasági és turisztikai potenciáljával, de jó ajánlást kaptak az ATB Sever tulajdonosától, a Wolong Csoporttól, amely ugyancsak Shaoxingből érkezett.

Kínának és Szerbiának hagyományosan jók, barátiak a kapcsolataik, akár a gazdasági, akár a társadalmi kapcsolatokról van szó, mondta Xu Mingguang, majd hozzátette: rövidesen számos területen kölcsönösen előnyös, konkrét együttműködésre kerül sor Szabadka és Shaoxing között.

10899_2.jpg

Választások 2020
Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
RENDKÍVÜLI HÍREK
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop