Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

2019-ig elkészül az Y-elágazás

2017.03.07.

Zorana Mihajlović, a Szerb Köztársaság Kormányának alelnöke, építési, közlekedési és infrastruktúra-fejlesztési miniszter ma bejárta az Y-elágazáson, a Szabadka és a kelebiai határátkelő közötti kerülőúton folyó munkálatokat. A Vojput dolgozói jelenleg a békovai körforgalom rendezését, egy kilométernyi út aszfaltozását, valamint az autóúti Szabadka-déli közlekedési csomópont rendezését végzik.

10893_1.jpg

Huszonhét évnyi várakozás után a minisztérium tavaly megkezdte az Y-elágazás tervének a megvalósítását és úgy tervezik, hogy a munkálatokat 2019-ig be is fejezik – mondta Zorana Mihajlović, majd hozzátette: ezzel összekötik Horgost és Kelebiát.

A közbeszerzési eljárásban hazai kivitelező nyert, a szakmai felügyelet jól végzi munkáját, s hogy a munkálatok ütemét, a szerződéses határidők tiszteletben tartását illetően – az eddigiekhez hasonlóan - nem lesz semmilyen késés.

Az Y-elágazás mostani szakaszán a munkálatoknak március 20-ig be kell fejeződniük. A miniszter elmondta, hogy a projekt mentora Kern Imre, az Építési, Közlekedési és Infrastruktúra-fejlesztési Minisztérium államtitkára. Ez a minisztérium által bevezetett gyakorlat része. Minden projektnek van mentora, akik hetente bejárják a munkálatokat és beszélgetnek a kivitelezővel a munka során keletkező gondok kiküszöböléséről.

Az Y-elágazás ilyen hosszadalmas építését a projektre kidolgozott nem megfelelő dokumentáció is okozta, így a közbeszerzési kiírásban szerepelt, hogy a feladatok egyike a dokumentáció rendezése.

- Semmi sem készülhet szabályos terv- és műszaki dokumentáció nélkül, így semmit sem csinálunk amíg nem rendezik a dokumentációt – emelte ki Zorana Mihajlović.

Kern Imre elmondta, hogy ebben a kiírásban 24 millió dinárt biztosítottak a tervdokumentáció, illetve a kivitelezési tervek rendezésére.

Hozzátette, hogy eddig az Y-elágazás 24 kilométeréből csupán 11 kilométer készült el, az eddig befejezett 11 kilométerből pedig egyet sem adtak át a forgalomnak.

A költségvetési lehetőségekkel összhangban tervezzük a munkálatokat, s azonnal át is adjuk a forgalomnak. A Szabadka dél csomóponttal még egy csatlakozást kap a Szabadka-Belgrád autóútra a város déli része, ahol ipari üzemek találhatók.

Az Y-elágazás munkálatait megtekintette Bunford Tivadar, a szabadkai Városi Képviselő-testület elnöke is.

10893_2.jpg

Választások 2020
Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
RENDKÍVÜLI HÍREK
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop