Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megtartotta közgyűlését a DKMT Regionális Együttműködés

2017.03.02.

Ognjen Bjelić, tartományi fejlesztési, regionális együttműködési és önkormányzati titkár, valamint Horvát Tímea, Szabadka alpolgármestere részt vettek a Duna-Körös-Maros-Tisza Regionális Együttműködés (DKMT) Közgyűlésén, amelyet ma tartottak meg a magyarországi Mórahalmon. A DKMT Közgyűlését Kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke, a Duna Körös-Maros-Tisza Regionális Együttműködés elnöklője nyitotta meg.

10888_1.jpg
A tartományi titkár ebből az alkalomból hangsúlyozta, hogy az eurorégiónak van jövője, s hogy közös erőfeszítésekkel megvalósíthatók a fejlesztési projektek.

Kiemelte: örömére szolgál az a múlt hét végi hivatalos értesítés, miszerint Magyarországgal öt közös stratégiai projektet hagytak jóvá, amelyek közül kettő a Duna-Körös-Maros-Tisza Regionális Együttműködés keretében valósul meg. Mint mondta, a Sokszínű együttműködés (Colourful cooperation) és a Dream Railway projektekről van szó, melyek teljes költségvetése 7,3 millió euró.

A sokéves gyakorlatnak megfelelően a Közgyűlés következő ülését május utolsó hétvégéjén (2017. május 27-én) tartják, amikor ünnepséget rendeznek a hármashatárnál és ideiglenesen megnyitják a határátkelőt. Ezen a rendezvényen Vajdaság AT átveszi a Közgyűlés elnöklői posztját, és Vajdaság lesz a házigazdája 2017 novemberében a DKMT megalapítása 20. évfordulójára rendezendő díszülésnek.

Bjelić titkár javasolta, hogy az ülésre 2017. november 21-én kerüljön sor, s hogy a meghívás és a szervezés során a 2005-ben megtartott ünnepség gyakorlatát kövessük, amikor részt vettek Magyarország, Szerbia és Románia külügyminiszterei, ami emelte az együttműködés tekintélyét és publicitását is.


Választások 2020
Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
RENDKÍVÜLI HÍREK
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop