Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A helyi intézmények együtt védik az LMBT személyek jogait

2017.02.27.

A város 13 mérvadó intézményének a képviselői ma az új Városháza épületében megállapodást írtak alá a helyi hálózat együttműködéséről a szabadkai LMBT személyek támogatása és hátrányos megkülönböztetésének a megelőzése céljából. Ez az első olyan okirat, amelyben a polgárok jogainak a védelmével megbízott helyi szervek kötelezettséget vállalnak a hálózatosodásra, a kisebbségi csoport helyzetének a figyelemmel kísérésére és az aktív reagálásra a hátrányos megkülönböztetés eseteiben.

10867_1.jpg

Az együttműködési megállapodást a helyi önkormányzat nevében Marija Ušumović Davčik, a Városi Közigazgatási Hivatal vezetője írta alá, egy ilyen dokumentum szükségességéről pedig Szabadka Város nevében Zlatko Marosiuk polgári jogvédő beszélt.

Megítélése szerint jelenleg Szerbiában a szabadságoknak a megkülönböztetéstől való védelme a jogszabályokban összhangban áll a nemzetközi és az európai szabályokkal, s hogy jó jogi keretet biztosít a megkülönböztetés megakadályozásához és felszámolásához.   Mint mondta, a fejlett jogi környezet és az intézmények létrehozása ellenére számos kutatás, és a gyakorlat is azt mutatja, hogy széles körben elterjedt a megkülönböztetés, s hogy a jogvédelem meglevő mechanizmusait nem használják ki eléggé, illetve megfelelő módon.  

Az együttműködési megállapodás aláírói között van a Felső Ügyészség, az Alapfokú Ügyészség, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat szabadkai kirendeltsége, a Szociális Munkaközpont, Szabadka Város polgári jogvédője, a szabadkai Rendőri Igazgatóság, a Közegészségügyi Intézet, az Egészségházak, a Politechnikai Iskola, Szabadka Város Ifjúsági Irodája, a Stav+ Egyesület, a Sonja Marinković ÁI és a Malin Egyesület.

Szabadkán kívül együttműködési megállapodást írtak alá további öt városban: Belgrádban, Nišben, Pancsován, Újvidéken és Kragujevácon, rövidesen pedig Novi Pazarban is aláírják.

10867_2.jpg

Választások 2020
Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
RENDKÍVÜLI HÍREK
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop