Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megtartották a Városi Képviselő-testület 8. ülését

2017.02.27.

A Városi Képviselő-testület mai, 8. ülésén megvitatták mind az 55 napirendi pontot. Napirenden szerepelt 11 közvállalat és kommunális közvállalat alapszabálya, illetve 14 dolgozói közösség éves munkaterve, emellett pedig rendeletet hoztak a 2017. évi helyi foglalkoztatási akcióterv elfogadásáról és utcanév-változtatásról, továbbá határozatot hoztak a Szabadka város területére vonatkozó úthasználati díjról szóló döntés jóváhagyásáról.

10866_1.jpg

A tanácsnokok szótöbbséggel (30 mellette, 18 ellene és 9 tartózkodó) rendeletet hoztak, amellyel a palicsi Víkendtelep szn nevű utcát Branislav Brana Crnčevićről nevezték el.

Szabadka Város Utcanév Bizottsága a 2016. október 21-én megtartott ülésén tett javaslatot arra, hogy a palicsi Víkendtelep szn utca nevét változtassák Branislav Brana Crnčevićre.

Az önkormányzatokról szóló törvénnyel összhangban az előzetes jóváhagyás megszerzéséhez kikérték a Magyar Nemzeti Tanács és a Horvát Nemzeti Tanács véleményét.

A Tartományi Regionális Fejlesztési, Regionális Együttműködési és Önkormányzati Titkárság 2017. január 23-án előzetesen jóváhagyta azt a határozati javaslatot, miszerint a palicsi Víkend telep szn utca nevét Branislav Brana Crnčević utcára változtassák.

A 2017. évi helyi foglalkoztatási akcióterv a helyi szintű aktív foglalkoztatási politika idei megvalósításának alapdokumentuma, amely meghatározza a helyi foglalkoztatási politika céljait és prioritásait, s meghatározza azokat a programokat és intézkedéseket, amelyek megvalósításával elérhetők a kitűzött célok és lehetővé válik a foglalkoztatás fenntartható növelése. A helyi foglalkoztatási akciótervet a foglalkoztatásról és a munkanélküliségi segélyről szóló törvénnyel összhangban hozták meg.

Szabadka Város költségvetési rendeletében a foglalkoztatásra 14.250.000 dinárt irányoztak elő, ebből 8.000.000 milliót közmunkákra, 6.250.000 dinárral pedig a munkaadókat támogatják új munkahelyek megnyitása, illetve a nehezen foglalkoztathatók alkalmazása esetén.

A Szabadka város területére vonatkozó úthasználati díjról szóló rendelettel meghatározták a túlsúly-díjat, a helyi utakon elhelyezett reklámtáblák és hirdetések díját, a helyi utak menti földsáv részeinek a bérleti díját, a vezetékek és szerelvények (vízvezeték, csatornahálózat, villany-, telefon- távíró és elektronikus hírközlési vonalak, stb.) helyi úton történő elhelyezése utáni díjat, valamint a helyi utakról megközelíthető kereskedelmi célú építmények használatának éves díját.   

A Képviselő-testület formálisan is megszüntette a közelmúltban elhunyt Slavko Parać tanácsnoki mandátumát. Slavko Parać helyett Daniel Kovačić lett a Demokrata Párt (A tisztességes Szabadkáért) tanácsnoki csoportjának új tagja.

Igor Popov (Orosz Párt) és Josipa Ivanković (Mozgalom a polgári Szabadkáért) tanácsnokok átléptek az Aleksandar Vučić – Szerbia győzedelmeskedik tanácsnoki csoportba.

Bunford Tivadar, a Képviselő-testület elnöke tájékoztatta a tanácsnokokat, hogy a munka modernizálása és hatékonyabbá tétele érdekében táblagépet kapnak a képviselő-testületi ülések figyelemmel kísérésére. Bunford bejelentette, hogy ezt megelőzően a tanácsnokokat felkészítik a táblagépek használatára.


Választások 2020
Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
RENDKÍVÜLI HÍREK
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop