Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Átadták a Vajdaság AT Nagyberuházási Igazgatóság eszközeinek odaítéléséről szóló szerződéseket

2017.02.23.

Igor Mirović, a tartományi Kormány elnöke és Nedeljko Kovačević, a Nagyberuházási Igazgatóság igazgatója ma Újvidéken 39 város, község és 11 egészségügyi intézmény képviselőjének nyújtotta át az összesen 1.404.436.320 dinár értékű szerződéseket, amelyek alapján térítésmentes támogatásban részesülnek a Vajdaság AT Nagyberuházások Igazgatósága pályázataira benyújtott projektek. A helyi és regionális gazdaságfejlesztésre odaítélt eszközökből Szabadka A palicsi turisztikai infrastruktúra kiépítése – a Vigadó épülete felújításának folytatása és a Nagy Park rendezése és köztéri felszerelése a palicsi főterv keretében elnevezésű projektre 77.770.411,80 dinárt kapott. Szabadka Város nevében a szerződést Bogdan Laban polgármester írta alá.

10853_1.jpg

Vajdaság AT Nagyberuházások Igazgatósága januárban hét pályázatot bonyolított le a helyi és regionális gazdaságfejlesztés, a kultúra, az iskoláskor előtti nevelés, az általános iskolai oktatás és nevelés, a sportfejlesztés, a közlekedési infrastruktúra, a vízellátás és a vízvédelem, valamint az egészségvédelem javítása céljából, s ennek keretében 68 projektet finanszíroznak részben vagy teljes egészében. A helyi és regionális gazdaságfejlesztésre 250 millió dinárt folyósítanak 10 város és község (Nagykikinda, Šid, Bács, Magyarkanizsa, Petrőc, Ingyia, Ürög, Szabadka, Bácspalánka és Fehértemplom) üzleti és befektetői környezetének a javítására.

A szerződések átnyújtásakor Igor Mirović, a tartományi Kormány elnöke emlékeztetett rá, hogy az előző féléves időszakban is a tartományi Kormány csaknem mind a 45 vajdasági község számára 1,8 milliárd dinárt hagyott jóvá.  Hozzátette: rendkívül fontos, és el is várja, hogy a támogatásban részesülő községek és intézmények felelősséggel és hatékonyan valósítják meg projektjeiket. Ezeket az év végéig be kellene fejezni, hogy jövőre újabbak megvalósítása kezdődhessen el. Mirović kormányelnök kiemelte a projektekkel kapcsolatos politikai összefogás jelentőségét, majd hangsúlyozta, hogy az önkormányzatok, a tartományi és a köztársasági kormány közös munkájának a szinergiája jobb eredményekkel jár.

Laban polgármester a szerződés aláírását követően megköszönte az odaítélt eszközöket, majd kijelentette, hogy a projekt megvalósításával Palics vonzóbb lesz a potenciális befektetők számára, akik az új foglalkoztatással hozzájárulnak Szabadka Város bevételeinek a növeléséhez.  

– Ez a projekt egy szakaszosan megvalósuló nagyobb projekt része, melynek célja a Nagy Park biodiverzitásának a megőrzése, a kulturális örökség, a palicsi szecessziós épületek felújítása, az infrastruktúra, a tartalmak és a park szerkezetének az összehangolása, hiszen a Nagy Park harmadik szintű védelem alatt álló természeti érték. Cél, hogy a Vigadó épülete is, a teljes felújítást követően önfenntartó legyen. Az épület értéknövelő fenntartása Szabadka Város illetékességébe tartozik, az épület igazgatásával pedig a Palics Park vállalatot bízták meg – emelte ki Laban polgármester.

10853_2.jpg

A Nagy Parkot a rendezett parkosított területek és a szecessziós építészet sajátos egyvelege jellemzi. A Nagy Parkon áthaladó sétányokat felújítjuk a tér városrendezési-építészeti formálása és egységes környezeti egésszé történő kialakítása érdekében. A sétányok klinker-lapokkal történő borítását szakaszosan oldjuk meg a szabadkai Műemlékvédelmi Intézet követelményeinek megfelelően.

Eddig elkészült a sétányok nagyobb része, de néhány nagy parki fontos irány még hátravan. Ezek: a Víztorony és a Vigadó, a Szabadtéri Színpad és a Nagy Park, valamint a Tó Szálló környéke, összesen 940 méter hosszan. A sétányt látássérültek mozgását segítő kiegészítőkkel látjuk el.

Palics Fürdő turisztikai központjában található a Vigadó, egy a múlt század elején épült többfunkciós létesítmény. A Nagyberuházások Igazgatóságától kapott támogatásból teljesen befejezik az építészeti munkálatokat és megkezdik az épület fűtő-hűtő hálózatának a telepítését is.

Választások 2020
Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
RENDKÍVÜLI HÍREK
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop