Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megajándékozták az idei év elsőszülött babáját

2017.02.13.

Bunford Tivadar, Szabadka város képviselő-testületének elnöke ma meglátogatta a városunkban idén elsőként világra jött Jana Galetint, aki január 1-én 8 óra 50 perckor született a Városi Kórház szülészetén. Bunford elnök Bogdan Laban polgármester, továbbá a saját nevében gratulált az év első szabadkai újszülöttje szüleinek: jó egészséget és sok boldogságot kívánt nekik, Jelena anyukának, a kis Jana édesanyjának pedig virágcsokrot és alkalmi ajándékokat nyújtott át. A polgármester Szabadka városa nevében 50.000 dinárt hagyott jóvá az idei év elsőszülött babájának, és ezt az összeget már át is utalták Jelena Galetin folyószámlájára.

10832_1.jpg

A Galetin házaspár, Jelena (26) és Nebojša (28) köszönetet mondtak Bunford Tivadar elnöknek és Bogdan Laban polgármesternek az ajándékokért és a csecsemőnek juttatott pénzösszegért. Jelena elmondta, hogy a kis Jana 3210 grammal született, 51 centiméter hosszú volt, és a szülés a legnagyobb rendben zajlott le.

– Jana az első gyermekünk. Boldogok vagyunk, nagy öröm számunkra az ő jövetele, és az is örömmel tölt el bennünket, hogy az idei év elsőszülött szabadkai lakosaként már ismertté vált. Büszkék vagyunk arra, hogy már írtak róla. Köszönjük Szabadka városának a pénzügyi támogatást, ami természetesen sokat jelent számunkra. A csecsemők számára ugyanis minden sok pénzbe kerül, a legtöbbet pelenkákra kell költeni. Éppen ezért úgy döntöttünk, hogy a pénz egy részét elköltjük, a másik részét pedig félre tesszük, mivel ez a kis Jana számára érkezett ajándék – hangsúlyozta a boldog kismama.

10832_2.jpg

Január első napján egyébként még egy szabadkai házaspár örülhetett csecsemőjének: Gorica Milanović és Goran Vlahović. Gorica babája 10 óra 40 perckor jött a világra a szabadkai városi kórház szülészetén. Nevena Vlahović is egészséges, születésekor 3400 grammot nyomott és 51 centiméteres volt.

A 2015-ös esztendőben a Szabadkai Közkórház szülészetén 1364 újszülöttet – 687 kisfiút és 677 kislányt – segítettek a világra.

2016-ban összesen 1407 csecsemő született – 721 fiú és 686 leány.

2017-ben január elseje és február 13-a között a kórház szülészeti osztályán 193 csecsemő született – 93 fiúcska és kereken 100 kisleány.

RENDKÍVÜLI HÍREK
Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop