Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A Szerb Atlétikai Szövetség Szabadkát megajándékozta a Városi Stadion futópályájának tervével

2017.02.09.

Bogdan laban, Szabadka polgármestere, Nemanja Simović, a Városi Tanács sportért és ifjúságért felelős tagja, valamint Zagorka Panić városi menedzser ma találkozott Vladimir Batezzel, tartományi sport- és ifjúságügyi titkárral, Slobodan Brankovićtyal, a Szerb Atlétikai Szövetség (SZASZ) főtitkárával és Slobodan Vojinovićtyal, a Spartacus Atlétikai Klub elnökével. A találkozó során megbeszélést folytattak az együttműködés fokozásáról, a Városi Stadion tartán futópályájának a megépítéséről, amelynek terve most készült el, valamint a város új sporttal kapcsolatos infrastruktúrájának a kiépítéséről.

10824_1.jpg

A Városháza Zöld termében megtartott találkozó előtt Laban polgármester a sajtó képviselőinek elmondta, hogy a Városi Stadionban az új tartán pálya megépítése Szabadka Város, a Tartományi Sport- és Ifjúságügyi Titkárság, az Ifjúság- és Sportügyi Minisztérium és a Szerb Atlétikai Szövetség közös projektje.  
    
Ma a Szerb Atlétikai Szövetségtől hivatalosan átvesszük az új atlétikai pálya építési tervét. Szabadka Város kötelessége elvégezni az előkészítő munkálatokat, eltávolítani a meglevő régi borítást és a terep szintezését. Az új tartán pálya elkészítését a Tartományi Sport- és Ifjúságügyi Titkárság, valamint az Ifjúság- és Sportügyi Minisztérium finanszírozza – hangsúlyozta Laban polgármester.

A szabadkai önkormányzat szeretné, ha több projekt keretében, a tartományi és a köztársasági hatalmi szervekkel együttműködve városunkban új, sporttal kapcsolatos infrastruktúra épülne ki.  

A Városi Stadionban az új reflektorok szerelését tavasszal fejezzük be. Ha a nyár folyamán elkészül az új tartán pálya, a Városi Stadion sok sportoló és kedvtelésből sportoló nagy örömére még funkcionálisabb lesz, és szebb lesz külsőségeiben is – mondta Bogdan Laban.

Slobodan Branković kiemelte, hogy a Szerb Atlétikai Szövetség Szabadkának ajándékba adja a Városi Stadion tartán pályájának a terveit, s hogy minden egyes város, amelyben megépül az atlétikai infrastruktúra, gazdagabb lesz egy új létesítmény, amelyeket minden polgár használhat sportolásra.

Mindannyiunk felelőssége, hogy a szabadkaiakat megajándékozzunk egy olyan atlétikai pályával, amilyennel Szabadka, az atlétika városa harminc évvel ezelőtt már rendelkezett. A városnak gazdag atlétikai hagyományai vannak, és megérdemel egy olyan korszerű atlétikai pályát, amelyen edzeni és versenyezni is lehet. Mivel a város komoly szállodai kapacitásokkal rendelkezik, hiszem, hogy Szabadkán rövidesen jelentős nemzetközi atlétikai versenyeket rendeznek – mondta Branković.

Vladimir Batez elmondta, hogy Vajdaság AT Kormánya és a Tartományi Sport- és Ifjúságügyi Titkárság még a nyáron támogatta a Szerb Atlétikai Szövetség prioritásait, hogy a sport-infrastruktúra fejlesztése rendkívül nagy jelentőségű, s hogy a tartományi Kormány idén Szabadka mellett előirányozta Nagybecskerek támogatását is a városi stadion felújításában és az atlétikai pálya megépítésében, amit – mint mondta – a SZASZ is a vajdasági sport-infrastruktúra fejlesztésének prioritásai közé sorolt.

- A Szerb Köztársaság Kormányának, az Ifjúság- és Sportügyi Minisztériumnak, Vajdaság AT Nagyberuházások Igazgatóságának és a Tartományi Sport- és Ifjúságügyi Titkárságnak az összefogásával a terveket bizonyosan valóra is váltjuk – mondta Vladimir Batez.

10824_2.jpg

RENDKÍVÜLI HÍREK
Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop