Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Predrag Vuletić ellátogatott a Gerontológiai Központba

2017.01.24.

Predrag Vuletić, tartományi szociális-védelmi, demográfiai és nemi egyenjogúsági titkár ma ellátogatott a szabadkai Gerontológiai Központba. Az ágazati titkár megtekintette az intézmény hatodik emeletén folyó munkálatokat, amelyeket részben a Tartományi Szociális-védelmi, Demográfiai és Nemi Egyenjogúsági Titkárság finanszíroz.

10786_1.jpg

A szabadkai Gerontológiai Központ a szolgáltatások és a tevékenység minőségének a javítása érdekében megkezdte a létesítmény említett részének a felújítását. A felújítás előtt a hatodik emeleti szobákban sok lakót helyeztek el, a munkálatok befejezése után pedig a szabványoknak megfelelően legfeljebb négy lakó lesz egy szobában.

Petar Balažević, a Gerontológiai Központ igazgatója elmondta, hogy a tartományi Kormány, valamint a Munka-, Foglalkoztatás-, Harcos- és Szociális-ügyi Minisztérium tavaly több mint 40 millió dinárt juttatott az intézménynek. A fontos beruházások egyike az 55 kilogrammos kapacitású mosógép, amellyel megoldják a mosást a Gerontológiai Központ több mint 500 lakója számára.

Ilija Đukanović, Szabadka Városi Tanácsának szociális ügyekért felelős tagja elmondta, hogy Szabadka Városa a házi segítségnyújtási szolgálat számára 37,8 millió dináros költségvetési támogatást hagyott jóvá.

– A Város idén is finanszírozza majd mindazokat a szolgáltatásokat, amelyeket az elmúlt időszakban a szociális védelemben finanszírozott. 2017-ben a szociális védelemre szánt eszközök képezik a költségvetési kiadások 4,72 százalékát – emelte ki Đukanović.

Az intézmény bejárását követően a tartományi titkár megbeszélést folytatott a szabadkai szociális-védelmi intézmények igazgatóival. A megbeszélésen jelen volt: Nenad Kozomora, a Kolevka Gyermekotthon és Miroslava Bagavac, a szabadkai Szociális Munkaközpont igazgatója, dr. Siniša Trajković, a szabadkai Vöröskereszt elnöke, Snežana Marić, a Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap szabadkai kirendeltségének az igazgatója és Ilija Đukanović.

A megbeszélésen az intézmények képviselői tájékoztatták a tartományi titkárt a 2017. évi tervekről és a mindennapi munka során tapasztalható gondokról.


RENDKÍVÜLI HÍREK
Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop