Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Fogadás Sandviken Község küldöttsége tiszteletére

2017.01.24.

Bogdan Laban, Szabadka polgármestere és munkatársai ma a Városházán fogadták a svéd Sandviken község küldöttségét, élén Kerstin Alménnel, a sandvikeni Városi Tanács elnökével. A szívélyes találkozó során szó volt Szabadka Város és Sandviken Község együttműködéséről és annak a hároméves programnak a megvalósításáról, amelyet a vállalkozásfejlesztés, a demokratikus kapacitások, valamint a nők politikai döntéshozatalban való részvételének az erősítése céljából hagyott jóvá a Svéd Nemzetközi Fejlesztési Együttműködési Ügynökség hagyott jóvá.

 10784_1.jpg

A Városháza Kék termében megtartott találkozó előtt Dragi Vučković, az Észak-bácskai Közigazgatási Körzet vezetője a sajtó képviselőinek elmondta, hogy a Svéd Nemzetközi Fejlesztési Együttműködési Ügynökség úgy ítélte meg, hogy Szabadka Város és Sandviken Község jó és konkrét együttműködést alakított ki, hogy az elmúlt időszakban sikerült megvalósítani a programmal kapcsolatos felaadatokat, s hogy az ügynökség jóváhagyta egy hároméves projekt finanszírozását, amelynek megvalósítása január 23-ával veszi kezdetét.

– Sandviken Község küldöttsége január 22-én utazott Szabadkára, a községközi csoportok munkamegbeszélései pedig már a január 23-án megkezdett első körben eredményesnek bizonyultak. A küldöttségek az ismerkedést követően áttekintették a hároméves program kereteit. A kísérleti projekt célja a vállalkozásfejlesztés, illetve kísérlet arra, hogy miként tudnánk megtartani önkormányzataink területén a fiatalokat, amit jónak ítéltek meg. A projektet két elemmel bővítették: a demokratikus kapacitások erősítésére és a nőknek a politikai döntéshozatalban való részvételére  – mondta Dragi Vučković.

Mint mondta: a projekt érdekessége, hogy a közösségi kapacitások erősítése a fenntartható fejlődés, illetve a gazdaság és a polgárok kiszolgálása terén a két önkormányzat tímjeiben egyaránt részt vesznek a hatalmi struktúrák képviselői és a legjelentősebb ellenzéki pártok vezetői.  

– A szabadkai Városi Képviselő-testület nevében a projekt megvalósításába intenzíven bekapcsolódott Saša Vučinić, a Demokrata Párt szabadkai Városi Bizottságának az elnöke is. Függetlenül attól, hogy ki van hatalmon és ki van ellenzékben, egymásközt kommunikálnunk kell és megoldásokat kell keresnünk intézményrendszerünk erősítésére, javítsuk a vállalkozói környezetet a könnyebb gazdálkodás érdekében, illetve az intézmények által a polgároknak nyújtott szolgáltatások minőségét – hangsúlyozta Vučković.   

Zagorka Panić, Szabadka Város menedzsere kiemelte, hogy a városi menedzsment tevékeny részt fog vállalni a projekt megvalósításában, s igyekezni fog minél jobban hozzájárulni a vállalkozásfejlesztéshez, hogy a fiatal munkanélküliek munkához jussanak.

– Hiszem, hogy Sandviken Községgel a projekt sikeres megvalósítása után is jól együttműködünk a majdani projekteken is – emelte ki Zagorka Panić.

10784_2.jpg

Anders Lundell, Sandviken Község Európai Ügyekkel Foglalkozó Irodájának a vezetője elégedetten állapította meg, hogy Szabadka és Sandviken folytatják és fokozzák a 2014-ben megkezdett együttműködést.

– Közös céljaink egyike erősíteni a fiatal vállalkozókat mindkét önkormányzatban, hogy így járuljunk hozzá új munkahelyek megnyitásához. Úgyszintén szeretnénk mind Szabadkán, mind pedig Sandvikenben arra inspirálni a fiatalokat, hogy maradjanak azokban a városokban, amelyekben felnőttek, prioritásaink egyike pedig arra ösztönözni a fiatal nőket, hogy tevékenyebben kapcsolódjanak be a gazdasági és a politikai életbe. Ugyanakkor szeretnénk erősíteni a két önkormányzat közötti gazdasági együttműködést is – emelte ki Lundell.

A program keretében 2017 első felében Szabadka Város küldöttsége ellátogat Sandvikenbe. Sandviken Község képviselői már tervezik néhány vállalkozójuk részvételét az idai gazdasági vásáron, amelyet az év közepe felé rendeznek Szabadkán, illetve a szabadkai vállalkozók látogatását a 2017 őszén megrendezésre kerülő sandvikeni Gazdasági és Vállalkozói Vásáron.

Választások 2020
Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
RENDKÍVÜLI HÍREK
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop