Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Újévi fogadás az állami szervek képviselői számára

2016.12.29.

Bogdan Laban, Szabadka polgármestere és Bunford Tivadar, a Városi Képviselő-testület elnöke az újév alkalmából ma a Városháza nagy tanácstermében hagyományosan fogadta az állami szervek, az intézmények, a gazdaság, a közvállalatok képviselőit, valamint a közélet és a politikai élet kiemelkedő személyiségeit.

10745_1.jpg

Bogdan Laban  polgármester úgy vélte, hogy a 2016. évről is elmondható, hogy nem volt könnyű, majd annak a meggyőződésének adott hangot, hogy a következő évben is új kihívások várnak ránk, amelyekre az önkormányzati és az állami szervek partneri viszonyával, még intenzívebb együttműködésével lelhetjük meg a választ.     

- Mivel ugyanaz a feladatunk, közösségünk érdekében tevékenykedni, rajtunk áll, hogy 2017-ben is olyan döntéseket hozzunk, amelyek lehetővé teszik városunk fejlődését, Szabadka minden polgára életminőségének a javítását – mondta Bogdan Laban.

A mögöttünk álló évet a következő munkálatok jellemezték: az elkerülő út, vagyis az úgynevezett  Y- szárny munkálatai, befejeződött a Népszínház épülete felújításának, átépítésének és kibővítésének 5. üteme és elkezdődött a 6. ütem megvalósítása, a kisbajmoki Ipari Övezetben elkészült az új gyárcsarnok és a Szabadka-Zombor útra a kétirányú bekötőút, megkezdődött a Szabad Övezetben az új vámterminál projektjének a megvalósítása, beruházások történtek az úthálózatba, a vízvezeték- és csatornahálózatba, a csatornahálózat rendezésébe, az oktatási intézmények létesítményeinek a szanálása, valamint azokon az új projekteken, amelyek  hozzájárulnak ahhoz, hogy Palics idevonzza a turistákat, s hogy kínálatával a térség vezető idegenforgalmi célállomásává váljon.

10745_2.jpg

– A következő évben arra számítunk, hogy bővülnek a kisbajmoki Ipari Övezetben a termelői kapacitások, s hogy ott új munkahelyek nyílnak. A ContiTech Fluid Szerbia vállalat programja 2017-ben további 250 új munkás felvételét irányozza elő.  Arra is számítani lehet, hogy az Ametech – amely számára 10.000 négyzetméteres gyárcsarnok épül a város ipari övezetében – az elkövetkező időszakban szándékainak megfelelően 200-zal növeli a foglalkoztatottak számát. Rövidesen azzal büszkélkedhetünk, hogy még egy új cég települ be a kisbajmoki Ipari Övezetbe, ahol mintegy 100 munkást fog alkalmazni – hangsúlyozta Bogdan Laban polgármester.

Bunford Tivadar többek között elmondta, hogy a Városi Képviselő-testület az elmúlt hat hónapban két díszülést és hét rendes ülést tartott, amelyeken 240 napirendi pontot vitattak meg. Számos nagyon fontos rendelet született, többek között a város következő költségvetéséről, amelynek kerete kisebb, mint az idei, de fejlesztésközpontú.

10745_3.jpg
- A teljes költségvetés 23 százalékát fordítjuk beruházásokra. Ezekkel a beruházásokkal szeretnénk a polgároknak tett választási ígéreteinket, hogy jobb körülmények között élhessenek. Egy kihívásokkal teli év van mögöttünk, de szorgalmas és becsületes munkával szilárd alapokat teremtettünk a Szabadka számára stratégiai jelentőségű projektek megvalósításához. Kitűnő a kommunikáció a felsőbb politikai szintekkel, s épp ezért, mint azt megígértük, 2017-ben Szabadkán számos projekt kerül megvalósításra - emelte ki Bunford Tivadar.

A fogadáson jelen volt Pásztor István, Vajdaság AT Képviselőházának elnöke, aki a jelenlevőkhöz szólva elmondta, hogy Szabadka olyan potenciálokkal rendelkezik, amelyek révén az ország és a térség büszkeségévé válhat.

10745_4.jpg
Hiszek abban, hogy Szabadka Városra büszke lehet az ország, hiszem, hogy Szabadka és környéke a térség drágaköve lehet. Helyükre kerültek az építőkockák ahhoz, hogy a meggyőződés realitássá váljon. És el kell mondanom, hogy minden, többé-kevésbé tőlünk függ – mondta Pásztor István.

Választások 2020
Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
RENDKÍVÜLI HÍREK
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop